TikTok'tan Dünyaya Yayınlan Yeni Aerobik Türü 'Quadrobics' Rusları Kızdırdı!

Hayvanlar gibi 4 ayak üzerinde yürüyerek yapılan, hatta bazıları tarafından hayvan kılığına bürünerek uygulanan yeni bir spor TikTok sayesinde tüm dünyada yaygınlaşıyor. Ancak bazı Rus milletvekilleri buna ateş püskürüyor, bunu “Batı’nın toplumu çürüten ahlaksız ideolojisinin bir örneği” olarak gösteriyorlar.

 

Bu yeni spor aslında hem kolları, hem de ayakları çalıştırarak vücudun tümünü güçlendirmeyi amaçlıyor. Bazıları maske takarak, renkli kostümlere bürünerek kendilerine hayvan imajı vermeye çalışıyorlar. Bu tuhaf kostümleri bir yana bırakırsak dört ayaklı aerobik sadece vücudun gücünü ve hareketliliğini artırmakla kalmıyor, ayrıca organlar arasın koordinasyonu da sağlıyor.

 

En yaygın hareketlerin başında 4 ayak üstünde yürümek, yengeç gibi yürümek, kertenkele gibi zıplamak geliyor. Ah, tabii goril yürüyüşünü taklit edenler de var. Rusya’da Başkan Vladimir Putin’in sıkı destekçisi olan şarkıcı Mia Boika bu sporu yapan bir küçük kızı sahnede aşağıladı: “Bugün bir kedi, yarın bir köpek… Peki öbür gün bir erkek mi olacaksın? Bu bizim toplum yapımıza ve anlayışımıza çok yabancı.”

 

Şarkıcıya Rus milletvekillerinden de büyük destek geldi. O kadar ki, Rus parlamentosunda bu sporun yasaklanması için yasa önerisi imzaya açıldı.



Etiketler: