Tekneleri Issız Adada Karaya Vurdu! Plaja Yazdıkları İmdat Yazısı Sayesinde Kurtuldular!

Hollywood  filmlerine ilham kaynağı olabilecek bir öykü bu. Pasifik Okyanusu’ndaki Mikronezya Takımadaları’nın ıssız bir adasına düşen 3 balıkçı plaja yazdıkları  havadan görülebilecek “Help”, yani “İmdat” çağrısı sayesinde ABD sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldılar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Yaşları 40 civarında olan3 balıkçı 31 Mart’ta Mikronezya’daki Pikelot mercan adası çevresinde ava çıktılar. Ama birden dalgalar teknelerini sürüklemeye başladı. Motorları da arızalıydı. Sonunda 3 balıkçı bir ıssız adaya sığınmak zorunda kaldılar.

 

Sonra bir sorun daha çıktı: Radyolarının bataryası bozuldu. Bu da onların dünyayla bağlarını kopardı. Hayatta kalmak için adadaki hindistan cevizi meyvelerini yediler. Ve bir şans: Daha önceki yıllarda bu ıssız adada mola veren balıkçılar bir kuyu açmışlardı. Su ihtiyaçlarını böylece karşıladılar. Bir hafta bu şekilde hayatta kalan 3 balıkçıyı arama çalışmaları, ailelerinden birinin ABD sahil güvenlik birimlerine haber vermesiyle 6 Nisan’da başladı.

 

Arama çalışmalarından habersiz 3 balıkçı yerlerini gösterebilmek için ilkel ama tek çareleri olan bir yönteme başvurdular: Palmiye yapraklarıyla plajın bembeyaz kumların “Help” yazdılar. İşte bu yöntem onların kurtuluşunun yolunu açtı. Arama çalışmalarına katılan ve Japonya’daki bir ABD üssünden havalanmış olan ABD deniz kuvvetlerine ait bir keşif uçağı 7 Nisan’da plajdaki mesajı havadan gördü. Balıkçılara önce erzak gönderildi. Ertesi gün bir radyo ulaştırıldı. Böylece tam yerlerini bildirebildiler. Nihayet 9 Nisan’da sahil güvenlik ekiplerinden biri adaya inebildi. 3 balıkçının kabusu bitmişti.