Ted Bundy Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Yakalanmıştır?

Amerikalı seri katil, Theodore Robert Bundy veya yaygın bilinen ismiyle Ted Bundy Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Yakalanmıştır?

 

 

Amerikalı seri katil, Theodore Robert Bundy veya yaygın bilinen ismiyle Ted Bundy Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Yakalanmıştır?

 

Ted Bundy Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Yakalanmıştır?

Ted Bundy Kimdir? Ted Bundy 24 Kasım 1946 tarihinde Burlington, Vermont, Amerika'da doğmuştur. 1974 ve 1978 yılları arasında, Amerika Birleşik Devletleri'nin çeşitli yerlerinde çok sayıda genç kadını kaçırmış, tecavüz etmiş ve öldürmüştür. Kurbanlarının kesin sayısı bilinmeyen Bundy, 10 yılı aşkın inkâr süreci sonunda 1989'da infaz edilmeden önce, 1974 ve 1978 arasında yedi eyalette işlediği 30 cinayeti itiraf etti fakat araştırmacılar 30'dan fazla cinayet işlediğini düşünüyor. Yargı süreci boyunca iki kere hapisten kaçmayı başarmıştır. Kendi kendinin avukatlığını yaptığı için kütüphaneye gidiş izni alabilen Bundy, ilk kaçışını oranın penceresinden gerçekleştirmiştir. Yakalanışının ardından daha yüksek güvenlikli bir hücreye atılmasına rağmen, açtığı tünelle, oradan da kaçabilmiş ancak kısa sürede tekrar yakalanmıştır.

Bundy, sıklıkla Amerikan seri katillerinin öncül örneği olarak kabul edilir. Gerçekten de seri katil terimi ilk defa onu tanımlamak için ortaya atılmıştır. Bundy'nin bir sosyopat olduğu düşünülmektedir. İşlediği vahşi cinayetlere rağmen eğitimli, etkileyici ve kibar bir genç adam olarak tanımlanır.

Bundy, kurbanların ve toplumun güvenini kazanmak için yakışıklı ve karizmatik oluşunu kullanmıştır. Kurbanlarını genelde sopayla döverek, boğarak veya tecavüz ederek öldürmüştür. Kurbanlarını tenha yerlere götürmeden önce halka açık yerlerde, yaralanma veya sakatlık taklidi yaparak veya bir polis ve benzeri kişileri taklit ederek yaklaşırdı. Bazen kurbanlarını öldürüp bıraktığı yeri tekrar ziyaret ederek vahşi hayvanlar ve çürüme nedeniyle tanınmayacak hale gelen cesetlerle cinsel eylemler gerçekleştirirdi. En az 12 kurbanın başını kesti ve kafataslarını dairesinde hatıra olarak saklamıştır.

1975'te Bundy, Utah'ta adam kaçırma ve ırza tecavüz girişiminde bulunduğu nedeniyle ilk kez hapsedildi. Daha sonra, birkaç eyalette çözülmemiş cinayetlerde giderek uzayan şüpheliler listesine girmiştir. Colorado'daki cinayet suçlamalarıyla yüzleşerek iki dramatik kaçış tasarladı ve 1978'deki son yakalanmasından önce Florida'da saldırılar gerçekleştirdi. Florida cinayetleri için, iki ayrı davada üç ölüm cezası aldı.

Bundy, 24 Ocak 1989'da Raiford, Florida'daki Florida Eyalet Hapishanesinde elektrikli sandalyede idam edildi.



Etiketler: