TeamSec Dubai'den İnovasyon Lisansı Aldı!

Türkiye ve Ortadoğu'da yapay zeka destekli ve bulut tabanlı hizmet olarak menkul kıymetleştirme hizmetini sunan ilk ve tek finansal teknoloji şirketi TeamSec, dijital varlık ve seküritizasyon alanlarını bütünleştiren yenilikçi vizyonu ile Dubai Uluslararası Finans Merkezi'nden (DIFC) İnovasyon Lisansı aldı.

 

Bu lisans çerçevesinde oluşturulacak proje üç temel özellik üzerine inşa edilecek:

 

Tokenizasyon - Dijital Varlık Dönüşümü: Bu süreç geleneksel finansal varlıkları modern teknoloji kullanılarak dijital jetonlara (token) dönüştürmeyi içeriyor. Bu yenilikçi yaklaşım fiziksel varlıkların veya hakların blok zinciri teknolojisi aracılığıyla güvenli ve kolayca transfer edilebilen dijital varlıklara evrilmesini sağlayacak.

 

Dijital Varlık Platformu - Akıllı Finansın Kapıları: TeamSec'in geliştireceği bu platform akıllı sözleşmeler ve ileri düzey teknolojiler kullanarak finansal işlemleri kolaylaştıracak ve kullanıcıların finansal dünyada daha akıllı ve etkili kararlar almasına olanak tanıyacak.

 

Anlık Mutabakat - Hızlı ve Güvenilir İşlemler: TeamSec, finansal işlemlerde yeni bir dönemi başlatacak. Bu dönemin kullanıcılarına sunduğu anlık mutabakat özelliği sayesinde yatırımcılar artık seküritize edilmiş dijital varlıklarını anında (t+0) alıp satabilecekler ve mutabakat imkanına sahip olacaklar.

 

"Finans dünyası için devrim niteliğinde bir yenilik sunuyor olacağız”

 

TeamSec'in Kurucu CEO'su Esad Erkam Köroğlu, konu hakkında şunları söyledi: "Biz, dijital varlık ve seküritizasyonun kesişiminde mevcut olan boşluğu dolduran çığır açıcı bir çözümü nihayetlendirerek finans dünyası için devrim niteliğinde bir yenilik sunuyor olacağız. Dubai Uluslararası Finans Merkezi'nden (DIFC) aldığımız bu inovasyon lisansı, sadece bir onay belgesi değil, aynı zamanda global finans sahnesinde oyunun kurallarını değiştirecek bir adım niteliği taşıyor. Geliştirdiğimiz yeni çözümle ilgili patent sürecimiz devam ederken, dünya çapında ilk kez sunacağımız bu çözümle, finans dünyasına daha fazla şeffaflık, güven ve erişilebilirlik katmayı hedefliyoruz. Bu sadece bir başarı hikayesi olmanın ötesinde; aynı zamanda finansal teknolojinin geleceğine yön verecek bir yolculuktur.”

 

Son beş ayda Türkiye'de 155 milyon dolar değerinde menkul kıymetleştirme gerçekleştiren TeamSec, BAE ve Ortadoğu'da gerçekleştireceği işlem hacmi ile uluslararası arenada da dikkat çekmeye hazırlanıyor. Alınan İnovasyon Lisansı, TeamSec'in finansal teknoloji alanında uluslararası arenada öne çıkmasını sağlayacak ve şirketin küresel ölçekte daha fazla tanınmasına ve büyümesine olanak tanıyacak. DIFC tarafından verilen bu prestijli lisans, TeamSec'in sektördeki yenilikçi ve öncü rolünü pekiştiriyor.