Suudi Arabistan'dan Çılgın Proje! Çölde Deniz Sörfü Yaptırmak!

Dünyanın en kurak ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan yakında çölün ortasında devasa bir su parkına sahip olacak. O kadar büyük olacak ki su parkı, deniz sörfü bile yapılabilecek.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Körfez ülkeleri çılgın projeler yarışına girdi. Hepsi de hep daha büyük, daha sıra dışı, daha pahalı projeleri hayata geçirmek için gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Birleşik Arap Emirlikleri’nin kıyı şeridi boyunca denizde 70 kilometre uzunluğunda orman oluşturma projesini açıklamasından bir hafta sonra Suudi Arabistan çok daha iddialı bir hamleyle dünyayı şaşkına çevirdi.

 

Proje şu: Çölün ortasında sörf bile yapılabilecek devasa bir su parkı kurmak. Projenin gerçekleştirilmesini “WhiteWater” şirketi üstlendi.

 

Proje 22 su oyunu ve sporu yapılmasına imkan verecek tesisler öngörüyor. Tabii ayrıca şelaleler de olacak. Bu tesislerde çok güçlü su basınçlarıyla tehlikeli sporlar yapmak, 15 metre derine dalmak mümkün olabilecek. Su parkının büyüklüğü 334 kilometrekareye ulaşacak.

 

2030’da hizmete girmesi öngörülen su parkında elbette, yine son derece lüks otellerin, şık ve ünlü restoranların, süpermarketlerin, hatta otomobil yarışları için bir pistin yer alacağını da eklememiz gerekiyor. Suudi Arabistan bu muazzam su parkının yılda 17 milyon turist çekmesini hedefliyor.