Sosyal Fobi Nedir? Nasıl Başa Çıkılır?

Sosyal Fobi Nedir? Sosyal Fobi Neden Olur?  Nasıl Başa Çıkılır? Sizin İçin Araştırdık! İşte Detaylar...

 

Sosyal fobi olarak adlandırılan sosyal anksiyete bozukluğu kişinin gün içinde çevresindekiler tarafından izlenmesi ya da yargılanmaktan korkulması durumudur. Genellikle çocukluk veya ergenlik çağında başlar. 

Sosyal fobi günlük yaşamlarınızı büyük ölçüde olumsuz etkileyebilir. Bu anksiyete bozukluğuna sahip kişiler, sosyal durumlarda oldukça gergin hissederler. Başkaları tarafından, utangaç, içe dönük hatta sessiz olarak görülseler de aslında tam tersi hisleri taşırlar sosyal aktivitelerin içinde olmak isterler ancak endişeleri sebebiyle uzak kalmayı tercih ederler. 

 

 

 Sosyal Fobi Neden Olur?

 

Uzmanlara göre sosyal anksiyete biyolojik ve çevresel faktörlerin karmaşık bir etkileşiminden kaynaklanır. Sosyal fobi kalıtımsal özellik taşıyabilirken alay edilme, aşağılanma ve zorbalık gibi olumsuz durumlar yaşayan çocukların da sosyal kaygı bozukluğuna yatkın olduğu gözlemlenmiştir.

 

Bunların dışında aile içi çatışma ortamı, travma ve istismar gibi olumsuz olaylar da sosyal anksiyete bozukluğu ile ilişkilendirilir. Utangaç ve içe dönük çocukların da sosyal anksiyeteye sahip olacağı ihtimal dahilindedir.

 

Sosyal Fobi İle Nasıl Başa Çıkılır?

 

-Uzman kişilerden Psikolojik destek alın.

 

-Meditasyon yapın.

 

-Dışarı çıkın.

 

-Kendinizi Sevin.

 

-Konuşkan olmayı deneyin.