Sosyal Ağlara Uygulanan Reklam Yasakları Google Reklamlarını Kapsayacak Mı?

Ekim 2020'de çıkan sosyal medya ağlarına uygulanan temsilci atama zorunluluğuna uymayan ağlara 3 aşamada reklam verme yasağı getirilmeye hazırlanılırken kullanıcılar bu reklam yasaklarına "Google Reklamları"nın dahil olup olmadığını merak ediyor. 

 

Ekim 2020'de çıkan sosyal medya ağlarına uygulanan temsilci atama zorunluluğuna uymayan ağlara 3 aşamada reklam verme yasağı getirilmeye hazırlanılırken kullanıcılar bu reklam yasaklarına "Google Reklamları"nın dahil olup olmadığını merak ediyor. Ekim 2020'de AK Parti iktidarının çıkardığı "Sosyal Medya Kanunu" ile sosyal ağlara Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilirken, bu kanuna uymayan şirketleri 1. aşamada 10 Milyon TL, 2. aşamada 30 Milyon TL, üçüncü aşamada ise reklam verme yasağı getirileceği açıklanmıştı. Kullanıcılar bu yasakların "Google" markasını ve "Google Reklamları"nı kapsayıp kapsamadığını merak ediyor. Peki kapsayacak mı? İşte detaylar..

 

Google Reklamlar Dahil Olmayacak! 

 

Türkiye'de günlük trafiği 1 milyondan fazla olan Google'ın çıkan kanuna tüm özeni göstererek uymayı kabul eden ve en kısa sürede temsilci atayacağını açıklayan Google firmasının "Reklam Yasağı"na dahil edilmeyeceği açıklanırken, ayrıca kesilen 40 Milyon TL'lik idari para cezasının da dörtte birlik kısmının ödeyeceği vurgulandı. Google tarafından yapılan açıklamada Youtube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığı korurken, faaliyet gösterdikleri ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösterdikleri vurgulandı. Google'ın söz konusu açıklaması sonrasında 5651 sayılı Kanun hükümlerine göre, yetkilendirdiği kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirlemesi ve BTK'ye bildirmesi bekleniyor. Youtube ile ilgili temsilci atanması sonrası 5651 sayılı Kanun gereğince Google reklam yasağı yaptırımından da kurtulacak. Ayrıca bu zamana kadar kesilen toplam 40 milyon liralık idari para cezasının da dörtte birini ödemesi yeterli olacak.



Etiketler: