Son İddia! Antik Mısırlılar Piramitleri Yaparken Hidrolik Enerjiden Faydalandılar!

Antik Mısırlılar binlerce yıl önce buldozer ve vinç yardımı olmadan piramitleri nasıl inşa ettiler? Çok uzun yıllardır araştırmacılar bu soruya cevap bulmak için kafa patlatıyorlar. Son olarak, Fransa’da bir grup araştırmacı tüm piramitlerin en eskisi olan Zoser’in hidrolik enerji sayesinde inşa edilmiş olabileceğini öne sürdü.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Mısır’da ilk piramit Sakkara vadisinde 4 bin 500 yıl önce inşa edildi. Firavun Zoser’in adına. Zaten firavun ebedi uykusunu orada sürdürüyor. Başta Zoser’inki olmak üzere piramitler binlerce yıldır araştırmalara konu oluyor.  Geçmişte yayınlanan bazı araştırmalarda Mısırlılar’ın 60 metre yüksekliğe taşları taşımak için rampa ve kaldıraç sistemi kullandıkları görüşünü ortaya atıldı..

 

Ancak son araştırmalarda antik Mısırlılar’ın piramitlerin inşasında hidrolik enerjinin gücünden yararlanmış olabilecekler varsayımını öne çıkardı. Fransız araştırmacılara göre, antik Mısırlılar piramitleri inşa ederken ayrıca tarlaların sulanmasında da yararlanılan kanalları kullandılar. Araştırmacılar, “Mısırlılar sulama amaçlı kanalları ve barajları devreye alarak devasa taşların nakledilmesinde hidrolik enerjiden faydalandılar” sonucuna vardılar.