Skin Fasting Nedir? Nasıl Uygulanır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlarda skin fasting yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği skin fasting sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? İşte cevabı haberimizde...

 

Cilt orucu, cildin nefes almasına ve cilt problemlerinin giderilmesi yönelik yapılan dinlendirme işlemidir. Çok aşamalı bakım rutinlerine ara verilmesi anlamına gelir. Skin fasting ile cildinizin dinlenmesini, nefes almasını, cilt problemlerinin giderilmesini sağlayabilirsiniz.

 

Skin Fasting nasıl uygulanır?

 

Cilt orucu yapmak için tonik, peeling, maske ve mist gibi ürünleri bakım rutininizden bir süreliğine kaldırmanız gerekir. Temizleyici, nemlendirici ve güneş kremi olması gerekir. Cildinizin derinlemesine temizlenmesini sağlayacak, gözenekleri sıkılaştıracak, cildinizin ferahlamasını sağlayacak bir temizleyici seçebilirsiniz. Bu temizleyiciyi, üzerinde yazan talimatlara göre 2 günde bir uygulayabilirsiniz. Kuru bir cilde sahipseniz, nemlendiriciyi yanınızdan eksik etmemeniz gerekir. Cildi nemlendirmek, daha sağlıklı ve canlı bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur. Güneş kremini kış aylarında da cildinize uygulamanız gerekir. Çünkü güneşin zararları ışınları, cilt yapısını ciddi derecede etkiler. Kışın havada güneş görülmese de, aslında bu ışınlar cildi yıpratmaya devam eder. Skin fastingi uygularken, bir süre makyaja da ara vermek gerekir. Eğer makyaj yapmanız gerekiyorsa, maskara ve lip balm gibi en temel ürünleri tercih edin.

 

Hangi cilt tipleri için faydalıdır?

 

Cilt orucu, cildi sakinleştirme ve cilt bariyerini kuvvetlendirme konusunda öne çıkan bir yöntemdir. Eğer son zamanlarda tahriş, iltihap ve sivilcelerde artış gözlemliyorsanız, cilt orucuna başlamayı deneyebilirsiniz. Ancak cilt uzmanları tarafından verilen krem veya ilaçlar kullanıyorsanız, skin fasting yöntemini denemeden önce doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin. 

 

 


Etiketler: