Skin Cycling Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlarda skin cycling yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği skin cycling sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Skin cycling (cilt döngüsü); cildinizde belirli ürünleri kullandıktan sonra cildin kendini onarabilmesi için “dinlenme günleri”nin takip edildiği bir cilt bakım rutinidir. Son zamanlarda sosyal medyada da bir hayli popüler olan bu rutin; tahrişi ve iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olabilmektedir.

 

Skin Cycling nasıl yapılır?

 

Birinci gece cildinizi her zamanki gibi temizleyip hafifçe kuruttuktan sonra peeling uyguluyorsunuz. Burada seçtiğiniz ürünün içerisinde yer alan tanelerin cilde zarar vermeyeceğinden emin olmalısınız. Ardından ise nemlendiricinizle rutininizi tamamlayabilirsiniz.

 

Skin Cycling faydaları nelerdir?

 

Skin Cycling akımını çıkardı yani 'basite indirgeme' denilebilir. Aşırı yapılan eksfoliasyon sonucu cilt bariyerinin aşınıp pul pul dökülmesi, cilt kızarıklıkları veya cilt bariyerlerinin zayıflığını önlemek için yapılan Skin Cycling cildinizi iyileştirmenize olanak sağlayacaktır.

 

Skin Cycling hangi ciltlere uygulanır?

 

Whitney Bowe tarafından ortaya atılan skin cycling aslında oldukça basit bir güzellik ritüelinden oluşuyor. Cilt bakımında kullanılan popüler etken maddeler 4 günlük döngüler halinde, belirli bir sıraya göre uygulanıyor. Özellikle cildi hassas, akneye yatkın, donuk ve lekelenme problemi yaşayan kişiler için öneriliyor.

 


Etiketler: