Sir Winston Churchill'in Kullandığı Rolls Royce Açık Arttırmayla Satılacak!

Adı: Rolls-Royce Silver Wraith WZB29. Doğum yılı: 1947. Yazar ve editör Emery Reves’in mülkiyetinde. Başta İngiltere’nin efsane Başbakanı Sir Winston Churchill olmak üzere o kadar ünlü veya önemli kişiyi arasında taşıdı ki…

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

ABD’li yayıncı Rolls-Royce’un bu harika model arabasını satın aldıktan sonra 1954’tee İsviçre’de trafiğe kaydettirdi. Daha sonra Fransa’nın güneyindeki Roquebrune sayfiye kasabasında bir zamanlar modacı Coco Chanel’in yaşadığı villayı satın aldı.

 

sir winston churchill in kullandigi rolls royce acik arttirma ile satilacak

Sir Winston Churchill ve ABD’deki editörü Emery Reves, 1956’da Rolls-Royce Silver Wraith ile Nice Havaalanı’nda. 1947 modeli Rolls-Royce Silver Wraith’e 105 bin ile 115 bin İsviçre frankı arasında değer biçiliyor.

 

O villada havaalanından Rolls’uyla aldırdığı ünlü konuklarını ağırlamayı seviyordu. Kimler yoktu ki konukları arasında…

 

Bir kaçını sayalım: Greta Garbo, Aristote Onassis, Monako Prenis Rainier ve eşi Prenses Grace, İngiliz kraliyet ailesi Windsor’ların üyeleri… Ve elbette Sir Winston Churchill. Yayıncı Reves hayatını yitirince otomobil uzun süre Montrö’deki dağ evinin garajında kaldı. 2014’te ev satılırken, satışa aracılık eden emlak komisyoncusu Michel Colatruglio arabayı “keşfetti”.

 

Yıllarca uğraşıp tepeen tırnağa yeniletti. Şimdi satışa çıkarıyor. 29 Aralık’ta İsviçre’nin ünlü kayak merkezi Gstaad’da açık artırmayla yeni sahibine kavuşacak. Rolls-Royce’in 105 bin ile 115 bin İsviçre (120 bin ile 135 bin dolar) arası bir fiyatla alıcı bulacağı tahmin ediliyor.