Simay Özyiğit'ten Dikkat Çeken Açıklama! Herşey Blog Sayfam İle Başladı!

Sosyal medyada ürettiği içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Influencer Simay Özyiğit Fenoreporter'dan Rabia Camcı'ya özel açıklamalarda bulundu. İşte Simay Özyiğit'in Rabia Camcı'ya yaptığı özel açıklamaların detayları..

 

Röportaj: Rabia Camcı

 

Sosyal medyada ürettiği içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Influencer Simay Özyiğit Fenoreporter'dan Rabia Camcı'ya özel açıklamalarda bulundu. İşte Simay Özyiğit'in Rabia Camcı'ya yaptığı özel açıklamaların detayları.. 

 

simay ozyigit ten dikkat ceken ozel aciklamalar hersey blog sayfam ile basladi

 

1- Instagramda 1 milyon takipçiye sahipsiniz ve işinizi en iyi şekilde yapıyorsunuz peki sizce başarının sırrı nedir?

 

Instagram hayatıma 7 yıl önce başladım. Hayatımın her evresinde fotoğraf çekmeyi seven, görsel olan herşeyi güzelse seven ve bunları paylaşmayı seven biriydim. Sosyal medyadaki yenilikleri her zaman takip ederdim. Bir gün kardeşimin hadi sana bir blog hesabı açalım dergide yazdığın güzel yazılarını blogunda paylaş demesiyle başladı herşey benim için. 7 yıl içinde bir ekran karşısında kalplerimize dokunduğumuz yüreklerle bugün 1 milyonu geçmiş bulunmaktayım.

 

2- Nasıl Influencer olmaya karar verdiniz? Ne zaman bu benim mesleğim olmalı dediniz?

 

Aslında ben siz sormadan erken davrandım bir önceki soruda. Yazmayı ve paylaşmayı seven bir yanım var. Bunu yazılım işleri yapan kardeşimin hadi artık sana bir blog açalım demesi ve simayindunyasi.com sayfamın oluşmasıyla Instagram’dan da önce takipçi kitlem orda oluşmuştu. Ama kırılma noktam hamile kaldıktan sonra oldu. Hem iş hayatı hem de annelik serüvenimde yaşadıklarım benim gibi aynı süreci yaşayan pek çok kadına ilham oldu diyebilirim.

 

simay ozyigit ten dikkat ceken ozel aciklamalar hersey blog sayfam ile basladi

 

3- Başarılı bir Influencersınız, özel hayatınızda mutlu bir aile tablonuz var ve iyi bir annesiniz. Başarmak istediğiniz ulaşmak istediğiniz ama ulaşamadığım dediğiniz bir şey var mı?

 

Maneviyat hayatımın her evresinde herşeyin başı oldu.  Ailem her zaman işimin önünde oldu. Bir kadın için dünyanın en güzel duygusu annelik duygusudur. Oğlum doğduktan sonra bambaşka bir hayata geçtim. Aşık olarak evlendiğim eşimle 11 yıldır beraberiz. Google'da benden çok merak edilen kişidir kendisi çünkü sosyal medya hesabı yok ve fotoğraf çekilmeyi ne yazık ki:) hiç sevmiyor. Hesabımı profesyonel olarak yönetmeye başladığımdan beri kendisi fotoğraf karelerimde de az yer aldığı ve özelimizi biraz iş dışında tutmaya başladığımdan  beri çoğu takipçim ya bizi ayırdı ya da problemimiz olduğunu düşündü. Aksine özel hayatı iş dışında tutmak bize çok iyi geldi. Kötü gözler , kötü enerjiler ve dönemle beraber mutsuz insanlar çokça fazla. Onlara karşı özelimizi korumak, nazar ve kötü enerjiden uzak olmak için sosyal medyada çok aşk pozları ve şişirme mutluluk algısı yaratmak istemiyorum. Bu şekilde yılların ilişkimizi koruduğuna ve güçlendirdiğine inanıyorum.

 

Başarmak istediğim yola geldim ama başarmak istediğim kendimi geliştirmek istediğin çok alan var halen öğrenciyim diyebilirim.

 

simay ozyigit ten dikkat ceken ozel aciklamalar hersey blog sayfam ile basladi

 

4- Spor yapmaya ve sağlıklı beslenmeye önem veriyorsunuz bunun en büyük etkeni nedir? Sağlıklı yaşam için nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

 

Sağlıklı yaşam kurumsal hayatta bir spor kulubünde işe başlamam ve orda yöneticilik yaptığım dönemde eşimle karşılaşmamla başladı diyebilirim. Eşim çok sporcu bir kişiliğe sahip:) öyle ki eve sevdiğim zararlı lezzetler (nutella, çikolata gibi) giremiyor. Hayatımda spor Serkan olduğundan beri düzenli bir şekilde dahil oldu diyebilirim. Sağlıklı beslenmek, vücudumu tanımak keşfetmek mutlulukla da doğru orantılı bence o yüzden de sporu çok seviyorum.

 

5- Sektördeki isimlerden kimi veya kimleri beğeniyorsunuz neden?

 

Sektörde sevdiğim isimler Türklerden yok diyebilirim  Thebucketlistfamily i çok beğenerek takip ediyorum. Ailenin çocuklarıyla olan sevgisi ve paylaşımları bana da içerik üretmem için ilham oluyor.

 

simay ozyigit ten dikkat ceken ozel aciklamalar hersey blog sayfam ile basladi

 

6- Influencer nasıl olunur? Kolay bir iş mi sizce?

 

Bir kimsenin influencer olabilmesi  için sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde ve doğru olarak kullanması gerekir. Kişi kendi alanında uzman olduğu göstermelidir. Bir kişinin influencer olmasındaki en önemli nokta budur. Doğal olmak, yenilikleri takip etmek ve özgün olmak bence en önemli püf noktası. Kolay iş diyenlere lütfen bir gün çekim günü yanımda ol diyorum o anlık gördüğünüz fotoğraflarda ciddi emek yatıyor yeri geliyor gün içinde ordan oraya koşmaktan yemek yiyememiş , en iyi kareyi yakalamak için telefon hafızasını doldurmuş yanınızda fotoğrafçı yok ise tanımadığınız insanlardan rica ederek alacağınız her cevaba kabullenişlik paylaşımdan sonra etkileşim yaratmak ve markayı memnun bırakmak için ciddi verdiğiniz mücadeleler var ama insanlarımız ne yazık ki madalyonun hep görünen yüzündeler altında yatan emek çaba ne yazık ki görünmüyor.

 

7- Kendinizi ilk ne zaman tanınır hissetiniz Influencer olmanın size getirileri neler?

 

İnsanlar sokakta durdurup tanışmak isteyip resim çektirmeye başlayınca. Özellikle oğlumun doğduğu dönem anne influencerların aşırı sevildiği  dönemdi. Kuzey in benden daha çok fanı vardı:) şimdi büyüdüğü için her kareye girmiyor ama kameraları doğduğundan bu yana çok sevmesi benim de bu işi yapmamın en önemli sebebi oldu diyebilirim

 

simay ozyigit ten dikkat ceken ozel aciklamalar hersey blog sayfam ile basladi

 

8- Anne Influencerlardan birisiniz. Çocuğunuza ayırdığınız zaman ile işinize ayırdığınız zamanı nasıl dengede tutuyorsunuz?

 

Anne olmak bu dünyada yaşanabilecek en muhteşem deneyimlerden biriydi benim için . Influencer olma yolculuğun hamilelik sürecimle başladı . Kuzey ike iyi bir ikili olduk . Instagram işlerimi profesyonel yönettiğim için işim bittiği anda oğluma ayırdığım zamanı en kaliteli şekilde değerlendirmeye çalıştım. Onu hala uyuturken saçlarını okşayıp masalını okuyup uyutuyorum. Çok zaman geçirmek değil kaliteli zaman geçirmek hep önceliğin oldu. Çalışan anne olmanın en büyük derdi çocuğuma az zaman ayırdım mı yetebildim mi derdidir. 1 saat bile ayırsanız ama o bir saat içinde güldüğünüz eğlendiğiniz anları sayamayacak kadar güzel geçirebilirsiniz bu 24 saatini çocukla geçirmiş ama kendine hiç zaman ayıramamış yetersizlikten çocuğuna öfkelenmiş bir anne olmaktan daha kıymetli bence.

 

9- Takipçilerinizle buluşmalar gerçekleştiricek misiniz?

 

Pandemi öncesinde hep yapardım. Ya bir kahvaltı ya bir organizasyon düzenlerdim . Pandemiyle azalmıştı. Şimdi en kısa zamanda büyük bir buluşma ayarlamayı düşünüyorum.