Sihirbaz David Copperfield New York'taki Dairesini Kelimenin Tam Anlamıyla Çürümeye Terk Etti!

Sihirbaz David Copperfield, New York’taki lüks çatı kat dairesini kaderine terketmekle ve bunun sonucu komşu dairelerde en az 2,5 milyon dolarlık hasara yol açmakla suçlanıyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

David Copperfield, New York’ta değeri en az 7,5 milyon dolar olan teras katı dairesini inanılmaz bir çöp eve dönüştürdü. Sonunda illallah diyen komşuları onu yargıya şikayet ettiler. Zararlarının telafisi içn 2,5 milyon dolar tazminat istiyorlar.

 

Copperfield’in dairesi New York’un “Upper East Side” (Yukarı Doğu Yakası) kesiminde, 57 katlı lüks “Galleria Condominium” sitesinde yer alıyor. Copperfield bu daireyi 1997’de satın aldı ama bugüne kadar hiç bakım yaptırmadı. 2015’te terastaki yüzme havuzu patladı ve binanın asansörleri ile 30 kat aşağıdakilere kadar daireleri su içinde bıraktı.

 

David Copperfield 2018’de oradan taşındı ve daireyi kaderine terketti. Şikayetçi olan komşuları daireden su sızmaya devam ettiğini ve her tafı küf kapladığını bildirdiler. Sitedeki dairelerin yayınlanan fotoğraflarında, duvarların çatladığı, yerdeki halılarda büyük lekeler oluştuğu, banyoların yukardan sızan sularla dolmuş olduğu görülüyor.

 

David Copperfield ise fotoğrafları reddediyor, “Dairem o kadar da kötü durumda değil” diyor. Ancak binayı tasarlayan mimarlar onunla aynı fikirde değil: “Copperfield’in dairesindeki çürüme tüm binanın betonarmesini tehdit ediyor.”