Sigara Fiyatlarına Yeni Zam Geldi! 20 Temmuz 2022 Güncel Sigara Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Sigara diyatlarına ne kadar zam geldi? Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sigaraya yeni zam geldiğini duyurdu. Peki sigaraya ne kadar zam geldi? 20 Temmuz güncel sigara fiyatları ne kadar oldu? Cevaplar haberimizde..

 

Sigara diyatlarına ne kadar zam geldi? Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sigaraya yeni zam geldiğini duyurdu. Peki sigaraya ne kadar zam geldi? 20 Temmuz güncel sigara fiyatları ne kadar oldu? Cevaplar haberimizde..

 

Sigara fiyatları son dakika gelişmeleri tütün kullanıcıları tarafından yakından takip ediliyor. Temmuz ayının başında JTİ grubun uygulanan zammın ardından Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Philip Morris, BAT ve İmperial grubu sigaralara da zam yapıldığını duyurmuştu. Peş peşe yapılan sigara zamlarının ardından en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları güncellendi. İşte, 20 Temmuz 2022 güncel sigara fiyatları... Sigara zammı son dakika gelişmeleri tütün ve tütün ürünleri kullanıcılarının gündeminde yer alıyor. Sigaraya uygulanan %10'luk ÖTV zammı sonrası 0.71 olan asgari maktu vergisi 0.79 liraya yükselmişti. 2 Temmuz günü JTİ grubuna yapılan zammın ardından Philip Morris, BAT ve İmperial grubu sigaralara da zam uygulanmıştı. Son sigara zammının ardından en ucuz ve en pahalı sigara fiyatlarında artış gözlemlendi. İşte, 20 Temmuz en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları...

 

 ÖTV ZAMMI UYGULANMIŞTI!

 

Özel Tüketim Vergisi zammı ile alkole yüzde 25, sigaraya yüzde 10 oranında zam gelmişti. Sigaradaki asgari maktu vergi tutarı 0.71 TL’den 0.79 TL’ye çıktı. Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş'ın açıklamasına göre JTİ grubuna uygulanan sigara zammının ardından Philip Morris BAT ve İmperial grubu sigaralara zam yapıldı. Aybaş, Japan Tobacco International (JTI) grubu sigaralara 2 lira zam yapıldığını 1 Temmuz Cuma günü duyurmuştu.

 

HANGİ MARKALARA, NE KADAR ZAM GELDİ?

 

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, üç sigara grubuna daha (BAT, Philip Morris, İmperial) 2 TL zam geldiğini duyurdu. 2022 yılında sigara fiyatalrına ve alkollü içeceklere uygulanması beklenen %60'a varan ÜFE güncellemsi sigara fiyatlarına uygulanmayacak.

 

 20 TEMMUZ EN UCUZ VE EN PAHALI SİGARA FİYATLARI NE KADAR?

 

Sigara zammının ardından Japan Tobacco International (JTI) grubunda en düşük sigara fiyatı 27,5 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 30 TL'yi gördü.

 

Gruptaki sigaralara gelen 2'şer liralık zamla birlikte BAT grubunda en düşük fiyatlı sigarası 27.50 lira oldu. Philip Morris'in en düşük sigarasının fiyatı ise 27.50 lira olurken en yüksek sigara fiyatı 40 TL'yi gördü.

 

İmperial grubuna da gelen 2 TL'lik zam sonrasında en düşük fiyatlı sigarası 25 lira oldu. İmperial'in en yüksek sigara fiyatı 31 TL'yi gördü.



Etiketler: