Sicilya Mafya'yı Çağrıştıran Hediyelik Eşyaların Satışını Yasakladı!

“Baba” dizisi Sicilya Mafyası’nın dünya çapında tanınmasında çok etkili oldu. Ancak Sicilya yetkilileri adalarının mafya ile özdeşleştirilmesinden sıkıntılı. O nedenle bu suç örgütleriyle bağlantılı veya onları çağrıştıracak hatıralık eşyaların satışını yasaklama kararı alındı. Bu yasak özellikle ada kentlerindeki ve havaalanındaki hatıralık eşya butiklerini ilgilendiriyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Mafya örgütlerinin genel adı olan “Causa Nostra”, Türkçe’de “Bizim Davamız” demek. Şimdi Sicilya yöneticileri bu organize suç örgütlerinin ada üzerindeki gölgelerini kovmak için, yeni bir davanın savaşını başlattı: Mafya konulu hatıralık eşyaların satışını yasakladı.

 

Yetkililer, “Baba” dizisinin ilk bölümünün unutulmaz aktörü Marlon Brando’nun süslediği tişörtlerin, kahve fincanlarının ve bibloların adanın imajını kötülediğini bildirdiler.

 

Antik Yunan tapınakları nedeniyle en çok turist çeken Agrigente’nn Belediye Başkanı Francesco Micciche, mafyayı çağrıştıracak hatıralık eşyaların artık satılamayacağını açıkladı, “Yıllardı yasalara uygun bir yaşam sürdürmeye çalışan halkımız bu tür eşyalarla aşağılanıyor” dedi.