Seramid Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlarda seramid kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği seramid  sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Seramidler bir tür lipid molekülleri familyasıdır. Seramid sfingozin ve yağ asidinden oluşur. Hücre zarında yüksek konsantrasyonlarda seramid bulunur. 

 

Seramid ne işe yarar?

 

Seramidler, cilt bariyerini oluşturmaya ve cildin nemi korumasına yardımcı olan lipitlerdir. Seramidler ayrıca cildin tahriş edici maddeler ve kirlilik gibi çevresel saldırganlara karşı korunmasına yardımcı olur.

 

Seramid hangi besinlerde bulunur?

 

Cildin nem dengesini koruyan seramidler, cildin kendisinde bulunurlar ve vücut tarafından üretilirler. Yaşlanma, cildin üst tabakasının tahriş olması ve sert sabunların kullanımı nedeniyle ciltteki seramid seviyesi azalabilir.

 

Seramid nasıl kullanılır?

 

Bir nemlendirici olarak, seramidler, ekstra nemi hapsetmek için duştan hemen sonra uygulandıklarında en iyi şekilde etki vermektedirler ve uzmanlar ürünü yatmadan önce de mutlaka kullanmanızı öneriyor. Buna ek olarak, seramid içeren ürününüzü her gün, günde 2 defa kullanabilirsiniz.

 

Seramid sivilce yapar mi?

 

Yüzünüzün daha dinç ve nemli görünmesini sağlayan seramidler zaman ile eksilmeye başladığında cildinizde kızarıklık, iltihap ve kuruluk gibi problemlere sebep oluyor. Aynı zamanda cildinizin gergin olmasına ve akne oluşumuna sebep olan seramid eksikliği yaş aldıkça takviye edilmesi gerekilen içerikler arasındadır.



Etiketler: