Selena Gomez Ruhsal Hastalıklarla Mücadele İçin Vakıf Kurdu!

Şarkıcı ve aktrist Selena Gomez 'Manik depresyon' ve 'Kelebek hastalığı' ile boğuşuyor.

 

“Bipolar bozukluk” da denilen “Manik depresyon” iki farklı duygu arasında gidip gelmeyi tanımlıyor. Önce coşkunluk, hatta taşkınlık yaşanıyor, sonra onu çökkünlük, yani derin bir depresyon izliyor. Bu gidip-gelmeler insanı intihara kadar sürükleyebiliyor.

 

Gomez’in ikinci hastalığı ise “Lupus”, yani “Kelebek hastalığı”. Bu da bağışıklık sisteminin vücudun kendi doku ve hücrelerini yabancı olarak algılayıp saldırmasıyla ortaya çıkıyor. Cildi, eklemleri, böbrekleri, mide-bağırsak sistemini, akciğerleri, mukoza zarlarını, kan damarı duvarlarını, diğer doku veya organları etkiliyor.

 

Selena Gomez işte kendisi gibi psikolojik sorunları olanlara destek için 2020’de “Rare İmpact Fund” adlı bir vakıf kurdu. 4 yıl sonra bugün, vakfın hedeflerine yavaş yavaş varmakta olduğunu açıkladı.

 

32 yaşındaki Gomez kendi hastalığını da şöyle anlattı: “Bir kadın olmanın karmaşıklığı, akıl sağlığım, fiziki olarak kendimi rahatlatmak konularında çok şey öğrendim. İnsanların, hayatın hep aynı olmadığını, güçlü ve zayıf günler yaşandığını, aslında hayatın çok karmaşık bir şey olduğunu  bilmelerini istiyorum.”