Selçuk Geçer'den Dolar Ve Akaryakıt Fiyatlarıyla İlgili Ürküten Açıklama!

Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı videosunda dolar TL kuru ve akaryakıt fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu. 

 

Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı videosunda dolar TL kuru ve akaryakıt fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu. Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı videosunda dolar TL kuru ve akaryakıt fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu. 

 

Karar gazetesinin haberine göre; Dolar/TL kuru 18 lirayı aştı. Piyasalarda hareketlenmeye başladı. Euorda yaşanan düşüş ise tedirgin etmeye başladı. Avrupa Merkez Bankası'nın hamlesi merak konusu olurken Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, yükselen dolarda yıl sonunda görülecek olan rakamı verdi.

 

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, dolar kurunda yaşanan yükselişin devam edeceğini ve artık durdurulmayacağını söyledi. Doların 18 liraya ulaşmasıyla özellikle akaryakıt fiyatlarında ciddi artışlarında yaşanacağını belirtti. Merkez Bankasının aldığı faiz kararlarını da kronolojik olarak değerlendiren Geçer ciddi uyarılarda bulundu.

 

AKARYAKIT FİYATLARI ARTACAK

 

Yükselen dolar kurunun tüm fiyatları etkileyeceğini ifade eden Selçuk Geçer, özellikle akaryakıt fiyatlarının bundan olumsuz etkileneceğini söyledi. Dolara paralel olarak artış yaşanmasında değinen Geçer "Dolar kurundaki artışın akaryakıt fiyatlarından başlayarak her şeye yansıdığını artık bilmeyen kalmadı. Dün dolar kuruna bağlı olarak benzinin litresine 1 lira 42 kuruşluk zam geldi. Bu akşamda benzine zam bekleniyor. Bu zamların en önemli sebebi dolar kurundaki artış." dedi.

 

DOLAR NEDEN FIRLADI?

 

Geçer, Merkez Bankası'nın faiz kararlarını değerlendirdi. 4 ayda 500 baz puan indirim yaptığını söyleyen Geçer, 2021 yılında 19 puan olan faiz 13'e çekildi. Bu ataklar sonrasında doların 18 liraya ulaşan dolarla beraber Süper Bono iddiaları ortaya atılmıştı. Selçuk Geçer, " Enflasyona endeksli tahvil ve ya süper Bono çıkarılacak açıklamalarından sonra iktidarın Kur Korumalı Mevduat uygulamasından istediği verimi alamadığının anlaşılmasından sonra doların ateşi yeniden yükselişe geçti" diye konuştu.

 

DOLAR 30 LİRAYA ÇIKANA KADAR DEVAM EDECEK

 

Doların 12 liradan 18 liraya çıkmasına değinen Geçer, Dolarına artık durdurulamayacağını ifade etti. "Dolar 18 lirayı gördükten sonra 30 lira olana kadar yükselmeye devam edecek" dedi. Dedikleri üç aşağı beş yukarı çıkan Geçer'in bu tahmini de tutarsa benzin, motorin, LPG fiyatlarını düşünemiyoruz." ifadelerini kullandı.



Etiketler: