Selçuk Geçer'den Dikkat Çeken Dolar Tahmini! Eğer Olursa 3 Haneli Dolar Olur!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist ve para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer, yayınladığı son videosunda dolar euro paritesinin eşitlenmesi sonrası dolar TL kuruyla ilgili çarpıcı analizlere imza atarken ürküten ifadeler kullandı. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist ve para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer, yayınladığı son videosunda dolar euro paritesinin eşitlenmesi sonrası dolar TL kuruyla ilgili çarpıcı analizlere imza atarken ürküten ifadeler kullandı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren  ünlü ekonomist ve para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer, yayınladığı son videosunda dolar euro paritesinin eşitlenmesi sonrası dolar TL kuruyla ilgili çarpıcı analizlere imza atarken ürküten ifadeler kullandı.  

 

Karar'ın haberine göre; Uzun bir aradan sonra Dolar/Euro paritesinin eşitlenmesiyle piyasaların seyri değişti. Doların hızla yükselmesi maliyetleri artırırken, Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer ise yıl sonunda doların göreceği seviyeyi açıkladı. Bunların yanı sıra Türkiye Merkez Bankası'nın rezervleri hakkında da değerlendirme yapan Geçer, yapılan döviz baskının da artık yetersiz olacağını vurguladı.İşte elinde dolar tutanları yakından ilgilendiren o açıklama.

 

Youtube kanalı üzerinden piyasa analizi yapan Selçuk Geçer, yükselen enflasyon ve döviz kurunun Türkiye'ye etkilerini analiz etti. "Türkiye'nin işi zor" diyen Geçer, doların hızla 30'lu seviyelere çıkacağını belirterek tarih verdi.

 

EURO/DOLAR PARİTESİNDE DENGELER DEĞİŞTİ

 

Dolar/Euro paritesi Euro/dolar paritesine evrilmeye başladığını söyleyen Selçuk Geçer, bu oranın 0,80 doğru gideceğini ön gördü. Merkez Bankası'nın rezervlerine ilişkin değerlendirme yapa Geçer "Merkez Bankası net döviz rezervleri her geçen gün düşmeye devam ediyor. 7,5 milyar dolara geldi net döviz rezervi. Swap hariç net döviz rezervi ise içler acısı. -54.3 milyar dolar. Bu da döviz üzerindeki döviz baskısının artık mümkün olmadığını gösteriyor." dedi.

 

DOLARIN YIL SONUNDA 18'LERİ GEÇECEK TAHMİNİ

 

Türkiye ile ilgili beklentilerin bozulduğunu ifade eden Geçer, Merkez Bankası'nın da bu doğrultuda anketlerinin bozulduğunu belirtti. Yükselen enflasyona değinen Geçer, "Enflasyon beklentisi yüzde 64.59'du o yüzde 69.94'e evrildi. Dolar beklentisi 18.89'du o da 18.99 oldu. Tabi bu iyimser tahminler. Doların bu seviyelerde yılı kapatma imkanı yok." diye konuştu.

 

"ARALIK AYINDA DOLAR 30 LİRAYA ÇIKAR"

 

Doların kısa vadede 18,20'leri göreceğini belirten Geçer, "Maksimum 1-2 ay içinde 21-22 lira seviyelerini görürüz Eylül itibariyle. Sonrasında Aralık ayına kadar 30 liranın üzerine çıkmış bir dolar kuru göreceğiz gibi" dedi.

 

TÜRKİYE'DE DENGELER BOZULUYOR

 

Türkiye'de dengelerin daha da bozulacağını vurgulayan Geçer, "Yıl sonu umarım kırılmayla karşı karşıya kalmayız. 30-35 lira arasında dolar kuru bu seviyeyi tamamlarsa, oturup dua edelim. Kırılma olursa 3 haneli dolar kuru ile karşı karşıya kalabiliriz. Kimse şaşırmasın." yorumunda bulundu.