Åžehit TeÄŸmen Öztürkmen'in Vasiyeti Yürek Burktu! Vasiyetinde Ne Yazdı?

Pençe Kilit Operasyonu'nda teröristlerin taciz ateÅŸiyle ÅŸehit olan Piyade TeÄŸmen Duabey Onur Öztürkmen'in vasiyeti yürek burktu. 

 

Pençe Kilit Operasyonu'nda teröristlerin taciz ateÅŸiyle ÅŸehit olan Piyade TeÄŸmen Duabey Onur Öztürkmen'in vasiyeti yürek burktu. Pençe Kilit Operasyonu'nda teröristlerin taciz ateÅŸiyle ÅŸehit olan Piyade TeÄŸmen Duabey Onur Öztürkmen'in vasiyeti yürek burktu. 

 

Cumhuriyet gazetesinden ÇaÄŸdaÅŸ Bayraktar’ın haberine göre; Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin taciz ateÅŸi sonucu Piyade TeÄŸmen Duabey Onur Öztürkmen ÅŸehit oldu. Åžehit TeÄŸmen Öztürkmen'in vasiyeti yürekleri burktu. "’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduÄŸu yolda ilke ve devrimleri doÄŸrultusunda devletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için subay olduk’ diye göÄŸsümüzü gere gere söylerdik.” Böyle diyordu Åžehit TeÄŸmen Duabey Onur Öztürkmen… Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu’nun ilk mezunlarından ve ilk ÅŸehidi, taburunun adı Anafartalar…

 

Vasiyet deÄŸerindeki “Erken ölürsem, canımdan çok sevdiÄŸim iki, üç arkadaşım var. Beni o gece yalnız bırakmasınlar. Tüm kıyafetlerimi yoksul insanlara verin. Fakirlik nedir bilirim” sözleri ise hem onun kiÅŸiliÄŸini hem de hangi ÅŸartlarda yetiÅŸtiÄŸini ortaya koyuyor. Sosyal medya hesabından ÅŸehit olmadan önce yaptığı son paylaşımdaki görüntüleri ise mevziden, fonda çalan ise Erdal Erzincan’dan Nem Kaldı türküsü.

 

“GÖREVÄ°NE AÅžIKTI”

 

Devreleri anlatıyor, onun ne kadar gözü kara olduÄŸunu ve liderlik vasfını. ArkadaÅŸlarının yüreÄŸindeki büyüklüÄŸünü arkadaÅŸlarının yüreÄŸindeki yangından anlamak mümkün. “Görevine aşıktı ve baÅŸarmadan içi rahat etmezdi” diyor silah arkadaÅŸları ve ekliyor, “Hepimize karşı çok korumacıydı, bir arkadaşımızın yaralandığını duyduÄŸunda onu olduÄŸu yerde tutmakta zorlanmıştık.” Bekardı, evlenmek ve kız çocuk babası olmak istiyordu. Kendisi gitti, hayalleri ve hatıraları kaldı. Åžimdi ilk ÅŸehidini ÅŸu dörtlükle sonsuzluÄŸa uÄŸurluyor Anafartalar Taburu: “Her güzel devre anımızda senin adın var / Gülmek yakışmayacak hiç kimseye senin kadar / Kahkahaların Harbiye’de sonsuza kadar / Gurur duyuyor ilk kahramanıyla Anafartalar”