Say Yayınları’ndan Yeni Kitap Bir Yaşamöyküsünü Okuma Sanatı!

Çeşitli kategorilerde yayınladıkları birbirinden değerli eserlerle kitapseverlerin yoğun beğenisini kazanmayı başaran ünlü yayın evi Say Yayınları, Alfred Adler’in Bir Yaşamöyküsünü Okuma Sanatı kitabını tanıttı.

 

Çeşitli kategorilerde yayınladıkları birbirinden değerli eserlerle kitapseverlerin yoğun beğenisini kazanmayı başaran ünlü yayın evi Say Yayınları, Alfred Adler’in Bir Yaşamöyküsünü Okuma Sanatı kitabını tanıttı. Son dönemde yayınladığı kitaplarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü yayın evi Say Yayınları, Alfred Adler’in Bir Yaşamöyküsünü Okuma Sanatı kitabını tanıttı.

 

Ağır bir obsesif-kompulsif nevroz vakasının analizini yaptığı kitabında Alfred Adler vakayı çok değişik bir tarzda okuyucuya sunuyor. Viyanalı bir genç kızın kaleme aldığı özyaşamöyküsünü yüksek sesle okuyor. Genç kız hayatını anlatırken, Adler, nevrozun temelini atan olaylardan söz edildiğinde araya giriyor ve tanılarını koyuyor. Terapi konusuna ise sadece kitabın sonundaki birkaç sayfada değiniyor; hastanın normale dönmesi için yaşam tarzının tamamen değişmesinin zorunlu olduğunu ve bunun da ancak hastada topluluk hissi yaratılarak yapılabileceğini belirtiyor.