Say Kitap'tan Yeni Kitap! A'dan Z'ye Dinler Tarihi!

A'dan Z'ye Dinler Tarihi kitabının içeriğinde neler var?Piyasaya sürdüğü kitaplarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü yayın evi Say Kitap, yeni kitabı A'dan Z'ye Dinler Tarihi'ni tanıttı. Peki A'dan Z'ye Dinler Tarihi'nin içeriğinde neler var? Cevaplar haberimizde..

 

Piyasaya sürdüğü kitaplarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü yayın evi Say Kitap, yeni kitabı A'dan Z'ye Dinler Tarihi'ni tanıttı. Son dönemde yayınladığı kitaplarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü yayın evi Say Kitap yeni kitabı A'dan Z'ye Dinler Tarihi'ni tanıttı. Peki A'dan Z'ye Dinler Tarihi'nin içeriğinde neler var? Cevaplar haberimizde..

 

 

say kitap tan yeni kitap a dan z ye dinler tarihi

 

 

A'dan Z'ye Dinler Tarihi'nin içeriğinde neler var?

 

Din alimleri tüm büyük dinlerin katliamlara değil de sevgiye dayandığında hemfikir olsalar da neden tanrı adına çatışmalar devam ediyor? Farklı inançlar tanrı ya da ahiret hakkında ne söylüyorlar? İçinde yaşadığımız manevi dünya çoğu zaman oldukça bireyselleştirilmiş dini uygulama ve inançların bir karışımıdır. Fiziksel dünya ise çok daha küçük ve seküler görünse de tanrı adına inançlar ve çatışmalarla beslenir. A’dan Z’ye Din dünyadaki dini inançları, gelenekleri, uygulamaları daha iyi anlamak isteyen herkes için kullanımı kolay, karşılaştırmalı bir kılavuzdur. 40 yılı aşkın eğitim ve öğretim deneyimine sahip John Renard tarafından kaleme alınan A’dan Z’ye Din dünyadaki sekiz büyük dini geleneğin (Yahudilik, Hıristiyanlık, Müslümanlık, Budizm, Hinduizm, Taoculuk, Konfüçyüsçülük ve Şinto) tarihi, inançları, sembolleri, ritüelleri, liderleri ve gelenekleri hakkında 1000’i aşkın soruya yanıt vermektedir.

 

Davut Yıldızı Nedir?

Bu kadar çok farklı Hıristiyan kilisesi nasıl ortaya çıktı?

Ramazan ayının önemi nedir?

Ayetullah kimdir?

Ahiretle ilgili İslami kavramlar nelerdir?

Taoculukta cennet ve cehennem inançları var mıdır?

Dalay Lama kimdir ve neden Budistlerin gözünde büyük önem taşır?

Aydınlatıcı ve eğitici A’dan Z’ye Din kitabı yanlış bilgileri ve yanlış anlamaları ortadan kaldıracak, kültürel ve tarihsel farklılıkları açıklamaya yardımcı olarak okuyucuya dünyanın büyük dinleri hakkında kapsamlı bir kavrayış sağlayacaktır.