Savaşın Simgesiydi Karnındaki Bebeği İle Birlikte Vefat Etti!

Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'da savaş tüm dehşetiyle devam ederken, 19. gününe girilen savaşta 9 Mart'ta Rus ordusu tarafından bombalanan doğum hastanesinden ağır yaralı olarak çıkarılan kadın ve karnındaki bebeği hayatını kaybetti. 

 

Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'da savaş tüm dehşetiyle devam ederken, 19. gününe girilen savaşta 9 Mart'ta Rus ordusu tarafından bombalanan doğum hastanesinden ağır yaralı olarak çıkarılan kadın ve karnındaki bebeği hayatını kaybetti. Son dönemde ağır Rus bombardımanı altında olan Ukrayna'dan gelen kötü haberlere bir yenisi daha eklenirken, 19. gününe girilen savaşta 9 Mart'ta Rus ordusu tarafından bombalanan doğum hastanesinden ağır yaralı olarak çıkarılan kadın ve karnındaki bebeği hayatını kaybetti.  

 

rusya ukrayna savasinin simgesiydi vefat etti

 

Savaşın simgesiydi!

 

Mariupol kentinde 9 Mart'ta Rus ordusu tarafından bombalanan doğum hastanesinden ağır yaralı olarak çıkarılan kadın ve karnındaki bebeği hayatını kaybetti. Liman kenti Mariupol'de Rus işgalciler tarafından vurulan çocuk hastanesine doğum yapmak için gelen anne, saldırıdan yaralı halde kurtuldu. Hamile kadın, günlerdir Rus kuşatması ve bombardımanı altındaki kentte harabeye dönmüş hastaneden sedye ile taşınırken Associated Press (AP) foto muhabiri Evgeniy Maloletka fotoğraflandı. Fotoğraf dünya çapında yankı buldu, korkunç hastane saldırısını hem doğrulayıp hem de yalanlayan Rusya kadının aslında bir sosyal medya fenomeni olduğunu ileri sürdü. AP bugün, önünde devasa bir kraterin açıldığı çocuk hastanesinden kurtulmayı başaran anne ve bebeğinin bugün hayatını kaybettiğini dünyaya duyurdu. İşgalin başladığı 24 Şubat'tan bu yana en yıkıcı fotoğraflardan birinde görülen anne ve Cumartesi günü dünyaya getirdiği bebeği artık yaşamıyor. Yüz binlerce sivilin sıkışıp kaldığı Azak Denizi kıyısındaki Mariupol'de su ve yiyecek bitmek üzere. Ruslar için Donetsk ve Kırım'ı karadan bağlayacak hat üzerindeki stratejik bir hedef olan şehir, yoğun şekilde bombalanıyor.