Şarkılar Bizi Söyler Samida Kimdir? Samida Nerelidir? Kimlerden Oluşuyor?

Şarkılar Bizi Söyler Samida kimdir? Şarkılar Bizi Söyler programının konuklarından Samida müzik grubu ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Samida kimdir? Nerelidir? Samida müzik grubu kimlerde oluşmaktadır? Kaç yaşındadır? Samida ne anlama gelmektedir? Cevaplar haberimizde..

 

Şarkılar Bizi Söyler Samida kimdir? Şarkılar Bizi Söyler programının konuklarından Samida müzik grubu ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Samida kimdir? Nerelidir? Samida müzik grubu kimlerde oluşmaktadır? Kaç yaşındadır? Samida ne anlama gelmektedir? Cevaplar haberimizde..

 

sarkilar bizi soyler samida kimdir nerelidir samida muzik grubu kimlerden olusuyor kac yasindalar

 

Samida kimdir? Nerelidir? Samida müzik grubu kimlerde oluşmaktadır? Kaç yaşındadır? Samida ne anlama gelmektedir? 

 

Samida kimdir? Nerelidir? Samida müzik grubu kimlerde oluşmaktadır? Kaç yaşındadır? Samida ne anlama gelmektedir? Samida'nın resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre; Gürcü dilinde 3 kız kardeş anlamına gelen SAMİDA 2016 yılında Yudum ŞAHİN, Damla ŞAHİN ve Tamara ŞAHİN kardeşler tarafından kurularak müzik yolculuğuna başlamıştır. Gürcü müziğinde geleneksel olarak var olan polifonik şarkı söyleme üslubunu yaşatmak ve yeni üretimler ortaya koymak amacıyla kurulan SAMİDA, ilk albümleri olan ALACA’yı KALAN MÜZİK şemsiyesi altında müzik severlerin beğenisine sunmuştur. Yudum ŞAHİN’in panduri, viyolonsel ve vokal performansı, Damla ŞAHİN’in salamuri, balaban ve vokal performansı, Tamara ŞAHİN’in keman ve vokal performansı ile renklendirdiği SAMİDA’nın en önemli hedefi kendine has bir icra ve düzenleme anlayışı oluşturarak geleneksel müziklerin icra ve duyuş özelliklerine yeni bir bakış açısı kazandırmaktır. Samida, farklı coğrafyalarda yaşayan halkların müzik üretimlerini kendilerine özgü bir yorum ve düzenleme anlayışıyla seslendirmektedir.

 

Yudum Şahin

 

Yudum ŞAHİN İstanbul’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini aynı ilde tamamladı. Ailesinden edindiği müzik kültürünün bir parçası olarak Gürcü halk çalgısı olan “panduri” ve “bas panduri” çalarak babası Bayar Şahin’in öncülüğü ile müzik hayatına başladı. Çalgı performanslarının yanı sıra vokalist olarak on beş yaşında Bayar ŞAHİN’e sahnelerinde eşlik etmeye başladı. Başta TRT ve Gürcistan Devlet Televizyonu olmak üzere çok sayıda TV ve radyo programına katıldı, albümlerde solo ve vokal ses performanslarıyla yer aldı. Lise eğitiminin ardından girdiği Haliç Üniversitesi Konservatuarı’nda akademik müzik eğitimine başladı. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na girerek Müzik Teorisi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Konservatuar eğitimi süresince TRT saz sanatçısı Özgür ÖZGÜLER’den viyolonsel dersleri aldı ve Pera Gençlik Orkestrası’nda çellist olarak yer aldı. Yine lisans eğitimi kapsamında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda vurmalı çalgılar (perküsyon) alanında eğitim aldı. Sahne çalışmalarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim okullarında küçük yaş grubu öğrencilerin müzik eğitimi üzerine dersler verdi. MEB Halk Eğitim Merkezlerinde “toplu ses eğitimi ve koro” çalışmalarını yönetti. 2017 yılında kardeşleriyle beraber SAMİDA gurubunu kurdu. İlk single çalışması 2017 yılında, albümleri olan “Alaca” ise 2019 yılında “Kalan Müzik” etiketiyle yayımlandı. 2020 yılında Gürcistan'da düzenlenen "Kafkasya Müzik Ödülleri - Zümrüdü Anka" kapsamında Samida'nın yorumladığı Köprüden Geçemedim şarkısı ile Song of The Year / Yılın Şarkısı ödülünü aldı. Yıldız Teknik Üniversite Müzik ve Sahne Sanatları programında Yüksek Lisans eğitimine devam eden Şahin, SAMİDA’da da vokal, panduri ve çello performanslarıyla yer almaktadır.

 

Damla Şahin

 

Damla ŞAHİN İstanbul’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini aynı ilde tamamladı. Müzik eğitimine küçük yaşlarda babası Bayar ŞAHİN ile başladı. Lise yıllarında Aysun Sökmen’den “flüt” eğitimi aldı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası klarnetisti Ayşegül KIRMANOĞLU’ndan, İstanbul Devlet Opera ve Balesi klarnetisti Feza ÇETİN ve Mertcan SELÇUK’tan klarnet dersleri aldı. Çalgı performanslarının yanı sıra vokalist olarak on beş yaşında Bayar Şahin’e sahnelerinde eşlik etmeye başladı. Başta TRT ve Gürcistan Devlet Televizyonu olmak üzere çok sayıda TV ve radyo programına katıldı, albümlerde solo ve vokal ses performanslarıyla yer aldı. Lise eğitiminin ardından Haliç Üniversitesi Konservatuarı’nda akademik müzik eğitimine başladı. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na girerek Müzik Teorisi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Konservatuar eğitimi kapsamında İTÜ TMDK nefesli çalgılar öğretim görevlisi Ali YILMAZ’dan “mey” dersleri aldı. Sahne çalışmalarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim okullarında küçük yaş grubu öğrencilerin müzik eğitimi üzerine dersler verdi. MEB Halk Eğitim Merkezlerinde “toplu ses eğitimi ve koro” çalışmalarını yönetti. 2017 yılında kardeşleriyle beraber SAMİDA gurubunu kurdu. İlk single çalışması 2017 yılında, albümleri olan “Alaca” ise 2019 yılında “Kalan Müzik” etiketiyle yayımlandı. 2020 yılında Gürcistan'da düzenlenen "Kafkasya Müzik Ödülleri - Zümrüdü Anka" kapsamında Samida'nın yorumladığı Köprüden Geçemedim şarkısı ile Song of The Year / Yılın Şarkısı ödülünü aldı. Yıldız Teknik Üniversite Müzik ve Sahne Sanatları programında Yüksek Lisans eğitimine devam eden Şahin, SAMİDA’da da vokal, flüt ve salamuri performanslarıyla yer almaktadır.

 

Tamara Şahin

 

Tamara ŞAHİN İstanbul’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini aynı ilde tamamladı. Müzik eğitimine küçük yaşlarda babası Bayar ŞAHİN ile başladı. Ailesinden edindiği müzik kültürünün bir parçası olarak Gürcü halk çalgısı olan “panduri” çalarak enstrümanı müzik yaşantısına dâhil etti. 2012 yılında İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’ne girerek keman alanında eğitim almaya başladı. Çalgı performanslarının yanı sıra vokalist olarak küçük yaşlarda Bayar Şahin’e sahnelerinde eşlik etmeye başladı ve çeşitli performanslarla albümlerinde yer aldı. Lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Keman Bölümü’ne girdi ve keman eğitimini Sevil Ulucan Weinstein ile devam ettirdi. Konservatuar eğitimi süresince çeşitli oda orkestralarında yer aldı. 2016 yılında Prof. Dr. Cihat Aşkın’ın kurduğu Aşkın Ensemble’a katıldı. 2017 yılında TRT İstanbul Radyosu “Radyo Konserleri” kapsamında Mes’ud Cemil stüdyolarında solo keman resitali verdi. Başta TRT ve Gürcistan Devlet Televizyonu olmak üzere çok sayıda TV ve radyo programına katıldı, albümlerde solo ve vokal ses performanslarıyla yer aldı. 2017 yılında kardeşleriyle beraber SAMİDA grubunu kurdu. İlk single çalışması 2017 yılında, albümleri olan “Alaca” ise 2019 yılında “Kalan Müzik” etiketiyle yayınlandı. 2020 yılında Gürcistan'da düzenlenen "Kafkasya Müzik Ödülleri - Zümrüdü Anka" kapsamında Samida'nın yorumladığı Köprüden Geçemedim şarkısı ile Song of The Year / Yılın Şarkısı ödülünü aldı. Şahin, SAMİDA’da da vokal ve keman performanslarıyla yer almaktadır.

 

Kaynak: Samida.com