Sanatçı Kübra Boy'un Eseri BASE'de Sanatseverlerle 'Bağ' Kuracak!

'İyi Bak Dünyana' hareketinin öncülüğünü yapan disiplinlerarası üretim ve paylaşım platformu Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), bu yıl da BASE'de sıra dışı bir eserle yer alıyor. Türkiye'nin genç sanatçılarının eserlerini 13-17 Aralık tarihleri arasında Akaretler Sıraevler'de buluşturacak olan BASE'de, sanatçı Kübra Boy'un 'Bağ' adlı enstalasyonu, KTSM desteğiyle dünyasına iyi bakanları aynı duyguda birleştirmeyi hedefliyor.

 

BASE'i ilk yılından beri destekleyen, 'İyi Bak Dünyana' hareketinin öncülüğünü yapan disiplinlerarası üretim ve paylaşım platformu Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), bu yıl da BASE'e desteğini sürdürüyor. 13-17 Aralık tarihleri arasında sanatseverleri buluşturan BASE'de, sanatçı Kübra Boy'un 'Bağ' adlı enstalasyonu sergileniyor.

 

kubra boy un eseri base de sanatseverlerle bulusacak

 

Birbirimize kolektif bir güçle bağlı olduğumuzun altını çizerken bir diğer yandan da dünyasına iyi bakanları aynı duyguda buluşturmayı amaçlayan "Bağ" isimli enstalasyon, Şemse (güneş) motifi içerisinde ağaç formuyla insanın dünyayı besleyici ve koruyucu bir sığınak olarak algıladığı toprak ana metaforuna odaklanıyor. Toplam 200 karodan oluşan, her bir karosu ise farklı bir biçimi içeren enstalasyon ancak karolar bir araya geldiğinde bütün olarak bir ağacı oluşturuyor. Birimler iş birliği içinde olduğumuzda ortaya çıkan gücü temsil ederken, tablo dışındaki ipler ise kolektif gücü temsil ediyor. İnsanlar arasındaki ilişkilerin, dünya ile etkileşimin ve doğa ile uyumun önemine vurgu yapan eser, aynı zamanda insanın içsel doğasıyla çevresi arasındaki derin bağlantıları ve birlikte yarattığı umudu, doğaya ve diğer insanlara olan duyarlılığı artırmayı amaçlıyor.

 

Mekanda yere gelişigüzel bırakılan iplerle izleyiciyi de bu bağın bir parçası yapmayı amaçlayan sanatçı Kübra Boy; "Toprak ana metaforuna değinen enstalasyon, yeryüzünde yaşayan her canlı için tek sığınak olan dünyayı bir ağaç formunda yansıtıyor. Çini karoların bir araya gelerek bir bütünü oluşturduğu eserde, iş birliği içindeki kolektif gücü ve aynı zamanda insan-doğa arasındaki kırılgan ilişkiyi sembolize ediyor.'' dedi.