Şakak Dolgusu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de şakaktır. Güzelliğe önem veren kadınlar şakak dolgusu yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği şakak dolgusu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Faydaları nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Şakak temporal bir bölgede yer alan hafif çukur bir bölgedir. Buradaki yağ dokusunun zaman içinde yok olması yüzü aşağı çekerek alın ve kaş bölgesinde sarkmalara ve çöküntülere sebep olmaktadır. Şakak bölgesindeki derinin ince ince bir yapıda bulunması nedeniyle mimikler ve yaş dolayısıyla kolaylıkla kırışabilen bir bölge olma özelliği göstermektedir. Şakaklardaki çökme ile birlikte kaş ve alın bölgesi gözle görülür bir şekilde daralarak, çukurun ön sınırını oluşturan göz dış kemiği daha belirgin bir hale gelmektedir ve göz kapağında sarkmalar meydana gelmektedir. Şakak dolgusu işlem yapılacak olan bölge itibariyle oldukça dikkat gerektiren bir işlemdir. Yapılacak olan dolgu, elmacık kemikleri ile orantılı olmalı ve yüzün proporsiyonunu bozmamalıdır. Bu nedenle güvenilir ve uzman ellerde uygulanılması oldukça önemlidir. Şakakları yeniden şekillendirmek ve eski hacmini geri kazandırmak için dermal dolgu enjeksiyonlarından faydalanılır. Şakak dolgusu genel anlamda ağrısız ve acısız bir işlemdir. İşlem öncesi uygulama yapılacak bölgeye lokal anestezik etkili krem sürülür. 10-15 dakika bekletildikten antiseptik solüsyonla dezenfekte edilip işleme geçilir.Uygulama yapılacak olan alanlara uygun dozlarda dolgu malzemesi ince bir iğne ile dik ve direkt olarak enjekte edilir. İşlem ortalama 15-30 dakika sürer. Şakağa yapılan uygulamanın en büyük avantajlarından biri dolgunun etkisinin hemen ortaya çıkması ve işlemden hemen sonra normal hayata geri dönülebilmesidir.

 

Şakak dolgusunun faydaları nelerdi̇r?

 

Şakak bölgesinde mimiklere bağlı olarak olarak oluşan çizgileri yok eder. Şakaklarda hacimli ve dinç bir görünüm sağlar. Şakak dolgusu kaşlarda ve alında toparlayıcı ve kaldırıcı etki gösterir. Kırışıklık görünümünü hafifleterek canlı bir görünüm sağlar. Şakak bölgesindeki yüzün asimetrisini bozan bölgeler doldurularak orantılı bir görünüm sağlar.

 

Şakak dolgusu ki̇mlere yapılmamalıdır?

 

Hamile olan ve emzirme döneminde olan kadınlara, regüle olmayan diyabet hastalarına, damar tıkanıklığı olan ve geçmişte felç geçirmiş olanlara, kan pıhtılaşma bozukluğu olanlara, kalp hastalığı olanlara, cilt enfeksiyonu olanlara ve uygulanan maddeye karşı alerjisi bulunanlara şakak dolgusu işleminin uygulanması önerilmemektedir.

 


Etiketler: