Saçlarımıza Zarar Veren 10 Şey!

Saçlarımıza zarar veren birçok faktör var ve bu faktörleri en aza indirmek bizim elimizde. Birkaç küçük tüyoyla bu problemleri olabildiğince önlemeye çalışıyoruz. Saçlarımıza düzenli olarak en az haftada bir kere bakım yapmamız gerekiyor. Bu yaparken dikkat etmemiz gereken tüyolar işte haberimizde...

 

1. Kırık uçlarınızı koparmayın

Saçlarımızı elimize alıp tutam tutam ayırdığımızda gördüğümüz kırıkları elimizle koparmak veya ayırmak çok yanlıştır. Bu yapmamız saçlarımıza göründüğünden daha fazla zarar verir. Saçlarımızın daha çok yıpranmasına sebep olur. Kesinlikle yapmaktan kaçınmamız gerek en önemli şeylerden biridir.

2. Saçlarla oynamak

Birçok insanın yaptığı ve alışkanlık haline getirdiği şeylerden biride saçlarımızla oynamak. Saç uçlarına ve boyları zarar veren saçları yıpratan şeylerdir biridir. Saçlarımıza yapmaktan vazgeçmemiz gerekir. Çünkü saçların daha çok kırılmasına neden olur, o yüzden yapmaktan kaçınmamız gerekir.

3. Saç kestirmemek

Saçlarımızı kesmekten kaçmamız lazım. Saçlarımızı düzenli olarak kestirmemiz gerekiyor. Bunu bir alışkanlık haline getirip saçlarımızın daha sağlıklı olmasını sağlamamız gerekiyor. Saçlarınızı kestirmekten kaçmayın.

4. Saçınızı çok taramak.

Saçlarınızı çok taramakta saçlarınıza zarar verir. Bilinenin aksine saçınızı çok taramak çok daha fazla kırılmasına ve saç tellerinizin kopmasına neden olur. Saçınızdaki dolaşıkları açmak için bir kaç fırça darbesi yeterlidir.

5. Saçınızı çok sık topuz veya at kuyruğu yapmak

Saçınızı devamlı olarak toplamanız sürekli olarak aynı noktalara baskı yapmanıza sebep olur. Bu da o bölgedeki saçınızın zamanla zayıflamasına neden olur ve saçınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını engeller.

6. Islak saçınızı havlu ile kurulamak

Saçlarınızın kırılması sağlar. Banyo sonrasında saçınızdaki suyu nazikçe sıkmanız havluyla yapmanızı tavsiye edebileceğimiz tek şeydir. Saçınızı havlu ile kuruladığınız zaman saçlarınızın kırılmasına sebep olursunuz. 

7. Saçınızı ıslakken taramak

Saçlarınızı taramadan önce mutlaka bir süre fazla suyun akmasını bekleyin. Saçlarınızı daha rahat ve hasarsız tarayabilmeniz için saçlarımızın nemli olmasını beklememiz gerekir. Geniş dişli bir fırça kullanmanız da saçlarınızın kırılmasını ve kopup dökülmesini engellemede size yardımcı olur.

8. Saç spreyi ve maşa

Çoğu saç spreyinin içinde bulunan alkol sıcakla temas ettiği zaman yanar. Saçlarınıza ısı ile şekil vermeden önce ısı koruyucu bir ürün kullanmanız gerekir. Saç spreyini ise şekillendirme işleminiz bittikten sonra uygulayın.

9. Isıyı çok yükseğe ayarlamak

Maşaların güvenli ısı ayarı 150-180 derece arasındadır bu da genelde düşük ve orta seviyedeki ayar anlamına gelir. Maşanızı bu seviyelerde kullanmanız saçlarınızın daha fazla zarar görmesine engel olur. 

10. Saçınızı her gün yıkamak

Saçınızı her gün yıkamanız saçınızın normal yağı ve proteinlerini kaybetmesine ve dolayısıyla saçınızın kurumasına neden olur. Bu yüzden yapılacak en iyi şeylerden biri saç derinize ve saçlarınıza bir kaç gün yıkamamız gerekir. Bunun da üstünden kuru şampuan ile hem yağlı görüntüden kurtulabilir hem de saçlarınıza ihtiyacı olan molayı verebilirsiniz.

 



Etiketler: