Saç Kremi Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar saç kremi kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği saç kremi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen insanların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Saç kremi, saçın kolay taranabilmesini ve şekillenmesini sağlayan bir üründür. Elektriklenmesini önlemek, kırılmasını onarmak ve saçı beslemek için saç kremleri mevcuttur. Sıvı ve krem formunda saç kremleri vardır. 

 

Saç kremi nasıl kullanılır?

 

Saç kremi genel olarak saç şampuan ile yıkanarak durulandıktan sonra uygulanan bir üründür. Saç kremi, saçın diplerine değdirilmeden sadece saç uçlarına uygulanan bir üründür. Saç kremi sürüldükten sonra yaklaşık beş dakika kadar saçta bekletilmesi gerekir. Sonrasında ise su ile durulama işlemi yapılır.

 

sackremı

 

Saç kreminin faydaları nelerdir?

 

Saç kremi kullanmanın birçok faydası vardır; saç kırılmalarını ve dolaşmaları önlemek, yumuşak ve pürüzsüz bir saç yaratmaya yardımcı olmak gibi. Her saç kremi kullandığınızda, krem saçtaki kütikülleri pürüzsüzleştirir, saçınızın yumuşak olmasını ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

 

Saç kreminin zararları nelerdir?

 

Bazı saç kremleri yoğun miktarda kimyasal madde içerir ve bu kimyasallar da vücutta kanser hastalığını tetikler. Saç kreminin sık kullanılması, saçın doğal dengesini bozar, bunun sonucunda saçta aşırı yağlanma gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.

 

Saç kremi ne işe yarar?

 

Saç kremi hem kadınların hem erkeklerin kullanabildiği, saçları hacimlendiren, yumuşatan, parlaklık katan, bakım yapan, saç uçlarını nemlendiren bir üründür. Genellikle karışan saçların kolay açılmasını sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

 

 


Etiketler: