Saç Detoksu Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçtır. Güzelliğe önem veren kadınlarda saç detoksu yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği saç detoksu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Saç detoksu genel anlamda saç diplerinde oluşan toksinlerden arındırmak için saça uygulanan işlem adımlarıdır. Saç derilerinde bu işlem yapılmadığında saçlar sadece bakımsız ve sağlıksız görülmekle kalmaz aynı zamanda saç diplerinde çeşitli tahribatlar oluştuğu için saç dökülmeleri de yaşanır.

 

Saç detoksu ne işe yarar?

 

Saç detoksu fırçayla veya peeling etkili bir scrub ile saç diplerine masaj yaparak ölü deriyi atıp, gözenekleri temizleyip saç foliküllerinde biriken ürünlerin temizlenmesine yardımcı olan bir bakım yöntemi.

 

Saç detoksu nasıl yapılır?

 

Bakım Kürü Tarifi: 1 yumurta, 2'şer yemek kaşığı zeytinyağı, avokado yağı, badem yağı, 1'er yemek kaşığı limon suyu ve elma sirkesi konularak karıştırıcıda iyice karıştırılır. Kuru ve temiz saça uygulayıp 20 dakika bekledikten sonra durulanır. Saç detoksu literatürümüze daha yeni girmeye başlayan bir terimdir.

 

Saç detoksu faydaları nelerdir?

 

Detoks saçınızda yeni bir başlangıç için yapmanız gereken ve aslında saçınızın ihtiyaç duyduğu bir yöntemdir. Yalnızca saçlarınızdaki kir ve hasarı ortadan kaldırmakla kalmaz ayrıca kullandığınız saç bakım ürünlerinin bıraktığı birikintileri de ortadan kaldırmaya da yardımcı olur.

 

Saç detoksu zararları nelerdir?

 

Saç botoksunun içerisinde zararlı bir madde bulunmuyor. Ancak bu zarar vermiyor anlamına gelmez. Çünkü içerisinde herhangi bir maddeye karşı hassasiyeti olan kişilerde alerjik reaksiyon ve cilt tahrişine yol açabilir.

 

 
 


Etiketler: