Saç Bakımı İçin Neler Yapmalıyız?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlarıdır. Güzelliğe önem veren kadınlar saç bakımı için ne kullanmalı?  Evde yapabileceğiniz saç bakım tüyoları... Saçlarımıza nasıl bakmalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz? Cevabı haberimizde...

 

1- Saçınız için pudra: Eğer normal şampuan ve yıkama işleri için vaktiniz yoksa saçınızın yağlı bölgelerine talk pudrası ya da karbonat dokun ve kuru şampuan gibi kullanın. Saç diplerine döktüğünüz pudrayı tarakla saçın geri kalanına yedirin ve saçınızı kurutma makinesi ile kurutun.

2- Parfüm sıkın: Eğer duş almak için yeterli vaktiniz yoksa saçlarınıza parfümünüzden sıkabilirsiniz.

3- Kaşlarınız için göz kremi: Mükemmel kaşlara sahip olmak için tek yapmanız gereken göz çevresi için kullandığınız kreminizi kaşlarınıza sürmek.

4- Saç spreyinizi tarağınıza sıkın: Saçlarınızı şekillendirme işlemini bitirmeden önce saç spreyinizden saç fırçanıza da sıkın ve bu şekilde bir kez daha diplerinden uçlarına doğru tarayın.

5- Kaşlar için diş fırçası: Kullanmadığınız bir dış fırçasını hafifçe ıslatın ve kontrolden çıkmış kaşlarınızı hafifçe tarayın.

6- Saç sprey kutusu: Saçlarınıza spreyi sıktıktan sonra saç spreyinin kutusu ile saçlarınızın üzerinden geçin. Böylece başkaldıran saçları düzene sokacaksınız.

7- Saç kremi ile bacaklarınızı traş edin: Jilet kullanmadan önce bacaklarınıza kalınca bir tabaka saç kremi sürün. Böylece tüyler yumuşayarak traşa hazır hale gelecektir.

8- Sirke ile parlayın: Bir ölçü sirke ile dört ölçü karbonatı karıştırıp kuru saça uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra durulayın, saçlarınızı ışıl ışıl olacak.

9- Firketeler yerinde dursun: Siyah küçük tokalarınız hiçbir zaman saçınızda sabit durmuyorsa hepsini bir kağıt peçetenin üzerine koyun ve üzerlerine saç spreyi sıkın. Daha sonra saçınıza taktiğinızda hepsi yerinde duracaktır.

10- Havlu yerine tshirt: Saçlarınızı ıslakken havlu yerine tshirt ile kurutmayı deneyin, her bir tel yerinde durucak, uçuşmayacaktır.

11-Uzun saç illüzyonu: At kuyruğunuzu daha uzun göstermek için alt alta iki at kuyruğu yapın ve birbirlerine bir bant yardımı ile tutturun.

 



Etiketler: