Sabriye Şengül'den Dikkat Çeken Açıklamalar! Türk Kadınının Başarısı Daha Çok Konuşulmalı!

TV8'de yayınlanan Survivor yarışma programıyla ünlenen karma dövüş sporcusu Sabriye Şengül yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı. 

 

TV8'de yayınlanan Survivor yarışma programıyla ünlenen karma dövüş sporcusu Sabriye Şengül yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran karma dövüş sporcusu Sabriye Şengül yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı. 

 

sabriye sengul turk kadininin basarisi daha cok konusulmali 1

 

Karma dövüş sporunda ülkemizi dünyada temsil eden ve katıldığı 'Survivor' yarışmasıyla şöhreti yakalayan Sabriye Şengül, kadınların başarılarının, erkeklere kıyasla daha az konuşulduğunu düşündüğünü belirtirken, bu duruma sitem etti. Karma dövüş sporcusu Sabriye Şengül, 23 Nisan 2016 tarihinde rakibi Vanessa De Waelle ile karşılaşmasından galip çıkarak dünya şampiyonluğunu elde etti.

 

sabriye sengul turk kadininin basarisi daha cok konusulmali 2

 

34 yaşındaki sporcu, 2018 yılında Viyana’da Iska dünya şampiyonluğunun yanı sıra WKU dünya şampiyonluğunu da kazandı. 2017 ve 2019 yıllarında 'Survivor' yarışmasına da katılan Sabriye Şengül, 2019 yılbaşı gecesi 'Kim Milyoner Olmak İster?' programına katılarak, kazandığı ödülü kimsesiz çocuklara bağışlamıştı.

 

sabriye sengul turk kadininin basarisi daha cok konusulmali 3

 

“BAŞARILARIMIZ DAHA ÇOK KONUŞULMALI” 

 

Sabriye Şengül, kadınların tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen büyük mücadeleler içinde, tırnaklarıyla kazıyarak başarıya ulaşmalarının çok daha değerli olduğunu ve erkeklere kıyasla, kadınların başarılarının daha az konuşulduğunu söyledi. “Kadınlar başarıları ve yetenekleriyle ön plana çıkmalı, sadece estetik haberlerinin bu kadar konuşulması oldukça ironik ve üzücü” diyen Şengül, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 

sabriye sengul turk kadininin basarisi daha cok konusulmali 4

 

“50 ayrı başarıya imza atsak da kilo vermemiz ya da yüzümüze küçük bir dokunuş yapmamız, bu başarılardan daha fazla konuşuluyor ve her şeyi unutturuyor. Bu kadınlar için asla adil bir durum değil. Türk kadınının başarısı daha çok konuşulmalıdır.”

 

sabriye sengul turk kadininin basarisi daha cok konusulmali 5

 

“KADINLAR DÖVÜŞ SPORU ÖĞRENMELİ” 

 

Kadınların ve kız çocukların yetenekleriyle daha çok desteklenmesi ve kendilerini savunmaları için mutlaka dövüş sporunu öğrenmeleri gerektiğini söyleyen Şengül, “Kadına şiddetin bu kadar yayıldığı bir dönemde elbette kesin çözüm erkeğin eğitilmesidir ama kadınlar da mutlaka kendilerini bu erkek teröründen korumak için dövüş sanatını öğrenmeli. Bu konuda dövüş sporuna her kadın belediyeler vasıtasıyla ücretsiz şekilde ulaşabilmelidir” dedi.

 

sabriye sengul turk kadininin basarisi daha cok konusulmali 6