Sabancı Üniversitesi Bir Kez Daha Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında!

Sabancı Üniversitesi, dünya çapında 2092 üniversitenin değerlendirildiği Times Higher Education (THE) 2025 Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 351-400 bandında yer alırken, Türkiye'den sıralamaya giren 91 üniversite arasında birinci oldu.

 

Sabancı Üniversitesi, İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education'ın (THE) 2025 yılı Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 351-400 bandında yer aldı. Araştırma kapsamında 115 ülkeden 2092 üniversite; eğitim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, sanayi ve uluslararası görünüm gibi 5 ana boyut ve 17 alt göstergeden oluşan kapsamlı bir metodolojiyle değerlendirildi. Geçtiğimiz yıl 75 üniversiteyle temsil edilen Türkiye, bu yıl yüzde 21 artışla 91 üniversite ile listede yer aldı. Sabancı Üniversitesi, özellikle sanayi ve araştırma kalitesi puanlarıyla Türkiye'den sıralamaya giren üniversiteler arasında birinci oldu.

 

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici, Sabancı Üniversitesi'nin nitelikli eğitim ve araştırma ortamı sunma misyonuna bağlı kalarak, dünya standartlarında bir üniversite olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Leblebici, "Türkiye'de benzeri olmayan eğitim modelimizle gurur duyuyoruz. Bilimin ışığında, özgüvenli ve ne istediğini bilen dünya vatandaşları yetiştiriyoruz. Mezunlarımızın yüzde 97'si diplomalarını alır almaz tercih ettikleri sektörlerde iş hayatına atılıyor. Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin yüzde 32'sinden fazlası bugün dünyanın çeşitli ülkelerinde, en önde gelen şirketlerde ve kuruluşlarda başarıyla çalışıyorlar. Hedefimiz sadece Türkiye'nin en iyisi olmak değil, tüm dünyada tanınan ve takdir edilen gerçek bir araştırma üniversitesi olarak hak ettiğimiz yeri almak. Bu sonuç, ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun bir göstergesi" değerlendirmesinde bulundu.