Rusya İle Ukrayna Sudan'da Da Savaşıyor!

Rusya ile Ukrayna sadece Doğu Avrupa’da değil, Doğu Afrika’da da savaşıyor. Ukrayna özel güçleri, Sudan’da yeni bir cephe açtı. Rus paralı asker ordusu Wagner’le çatışıyor. Rusya’ya karşı saldırısında başarılı olamayan Ukrayna, savaşta ikinci cephe açtı. Nerede? Sudan’da!

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İngilizce yayınlanan “Kyiv Post” gazetesi, Ukrayna özel güçlerinin Sudan’da Rus paralı askerleriyle savaşa girdiğini yazdı ve bir dizi görsel paylaştı. Termik kamerayla donatılmış bir drone tarafından çekilen filmde, gece görüş gözlükleri takmış bir grup askerin bir binaya roketli saldırısı görülüyor. Bu saldırının Sudan’ın başkenti Hartum yakınlarındaki Omdurman kentinde düzenlendiği belirlendi.

 

Aynı bölgede başka saldırıların filmleri ve videoları başka kanallarda da yayınlandı. Fransız “Le Monde” gazetesine konuşan Ukraynalı bir kaynak, “Askeri istihbarata bağlı bir grup askerin Sudan’da faaliyet gösterdiğini” doğruladı. Ukrayna, Rus paralı asker ordusu Wagner’in başta Afrika olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm ülkelere sızıp cephe açmayı hedefliyor.