Rusya'da Yumurta O Kadar Zamlandı Ki Yılbaşı Hediyesi Olarak Gönderildi!

Rusya’nın “Yumurta Kralı” Gennadi Şiryaev yetkililerin ürünlerine fahiş zam yaptığı iddiasıyla soruşturma açmalarından 2 gün sonra silahlı saldırıya uğradı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

27 Aralık 2023’te Şiryaev BMW marka aracıyla Rusya’nın orta kesimindeki Voronezh bölgesindeki çiftliğinin yakınlarında bir adamın silahlı saldırısına uğradı. Kimliği henüz belirlenemeyen ama yumurta fiyatlarının artması nedeniyle öfkeli bir tüketici olduğu tahmin edilen adam silahıyla 2 el ateş etti. Şiryaev saldırıdan yara almadan kurtuldu.

 

Şiryaev, “Tretyakovskaya” adlı büyük tavuk çiftliğinin sahibi. Silahlı saldırıdan 2 ün önce Rusya Rekabet Kurulu, o ve diğer 2 yumurta üreticisisi hakkında yumurta fiyatlarını haklı bir neden olmadan artırdıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. 3 üretici yumurta fiyatını belirlemek için aralarında gizli bir anlaşma yapmakla suçlanıyorlar. Rusya’da yumurta son aylarda yüzde 50 zamlandı.

 

Piyasa uzmanlarına göre, enerji fiyatlarındaki artış ve Batı’nın yaptırımları Rusya’da tavuk yetiştiricilerine ve yumurta üreticilerine ağır darbe indirdi. Ruslar için yumurta o kadar pahalı ürün haline geldi ki, Noel ve yılbaşında birbirlerine yumurta hediye ettiler. Sosyal medyada insanların biraz daha ucuz yumurta satılan dükkanların önünde uzun kuyruklar oluşturmalarına ilişkin videolar yayınlandı.