Remzi Özdemir'den Dikkat Çeken Dolar Tahmini! Herşeye Hazırlıklı Olun!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Remzi Özdemir, Youtube'da bir programa konuk olurken bugün açıklanacak FED faiz kararı sonrası dolar kurunun gideceği yön ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Remzi Özdemir, Youtube'da bir programa konuk olurken bugün açıklanacak FED faiz kararı sonrası dolar kurunun gideceği yön ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Remzi Özdemir, Youtube'da bir programa konuk olurken bugün açıklanacak FED faiz kararı sonrası dolar kurunun gideceği yön ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 

 

Remzi Özdemir'in açıklamasının detayları şöyle: 

 

Paramız savunmasız kaldı!

 

Remzi Özdemir yaptığı dolar analizinde yapılan faiz kararı hatalarını eleştirirken “Bütün ülkeler kendi para birimlerini korumak için zırh ile kapladı. Neydi bu zırh? Faiz silahı. Bütün ülkeler faiz arttırırken bizim merkez bankamız tam 7 kez bu şansı pas geçti ve paramız savunmasız bırakıldı. Şuan yapılan hatalar yapılmasa yapısal reformlar yapılmış olsaydı belki dolar 8-10 TL civarlarında olabilirdi ama şuan 18 TL ve yüzde 80 enflasyon ile mücadele ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Çarşamba günü (Bugün) FED’in açıklayacağı faiz kararı için “75 baz puan bir faiz artışı bekleniyor. 75 puan çok ciddi bir rakam. Hatırlarsanız FED 25’ten başladı. Sonrasında 50 konuşuldu 75 baz puan artış yaptı. Hatta bir süre öncesine kadar 1 puan kadar agresif faiz artışı bile gündemdeydi. Biraz enflasyon sanki kontrol altına alınır gibi oldu bu faiz artışıyla birlikte. İşte bu nedenle şuan 75 baz puan üzerine çıkmayacak şuanda bilinen bir gerçek varki FED bu faiz artışı serisine devam edecek. FED’in yanı sıra Avrupa’da devam edecek. Avrupa geçen hafta 50 baz puanlık bir artış yaptı fakat halen paritede bir iyileşme yok çünkü Avrupa Merkez Bankası (ECB) çok geç davrandı aynı Türkiye gibi bir türlü hareket edemedi ve bunun bedelini şuanda hem paritesiyle hem de resesyon tehlikesi ile yaşıyor. Evet Avrupa ekonomisi resesyona adım adım gidiyor çünkü ECB’nin çok başlı olması, hızlı karar alamaması, sert bir karar alamaması bu hale gelmesine neden oldu. Bu nedenle hem ECB’nin hem de FED’in faiz artışlarından çok ciddi etkilenileceğiz. O yüzden şuanda dolar kurunun arka kapı operasyonları ile tutulmasının pek mümkün olmadığını görüyoruz. Bunun en büyük göstergesini söyleyecek olursak efektif krizi diyebiliriz. Bu yüzden bunun bedelini kur olarak ödeyeceğiz.”ifadelerini kullandı.