Remzi Özdemir'den Dikkat Çeken Dolar İddiası! Operasyon Başladı Mı?

Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir, Evren Devrim Zelyut ile birlikte yayınladığı videosunda dolar ile ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. 

 

Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir, Evren Devrim Zelyut ile birlikte yayınladığı videosunda dolar ile ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. Sosyal medyada yaptığı ekonomi yorumlarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir, Evren Devrim Zelyut ile birlikte yayınladığı videosunda dolar ile ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. 

 

Medyatava'nın haberine göre; Goldman Sachs, Türkiye ekonomisini raporunu açıkladı. İki ünlü ekonomistten ise çok çarpıcı bir yorum geldi. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Remzi Özdemir ile birlikte yaptığı programda Merkez Bankası'nın hamlesini değerlendirdi ve çok önemli bir iddiada bulundu. Dolarda operasyon başladı mı? Goldman Sachs, Türkiye için 2022 yılı GSYH büyüme ve cari işlemler açığı tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Yayınladığı araştırma notunda, TCMB'nin döviz rezervlerinin Haziran ayının üçüncü haftasından bu yana yükseldiğine işaret eden Goldman Sachs, bu çerçevede makro tahminlerini ve piyasa görüşlerini güncellediğini vurguladı. Türkiye için 2022 yılı GSYH büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 5,5'e çıkaran Goldman Sachs, cari işlemler açığı beklentisini de 36 milyar dolardan 45 milyar dolara yükseltti. Goldman Sachs araştırma notunda, "Türkiye'nin ek fonlama bulması, dış fonlama açığından kaçınmak için politika sıkılaştırma ihtiyacının önemli oranda azaldığı anlamına geliyor ve biz politika yapıcıların buldukları bu alanı büyümeyi desteklemek için kullanacaklarını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Dolarda operasyon başladı mı?

 

Ekonomist Remzi Özdemir ve Evren Devrim Zelyut'un birlikte yaptıkları YouTube programında çok önemli tespitler yapıldı. Evren Devrim Zelyut özellikle Goldman Sachs'in iki gün önce yayımladığı Türkiye raporuna dikkat çekti ve önemli tespitlerde bulundu. Zelyut'un açıklamalarından satır başları:

 

Goldman Sachs rapor açıkladı diyor ki biz Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 3.5'ten 5.5e çıkardık. Ancak cari açık tahmini ise 36 milyar dolardan 45 milyar dolara çıkardı. Yani diyor ki 45 milyar dolara çıkardım ödemen gereken bir 180 milyar dolar da borç var. 225 milyar dolar eder... Acaba.. Bugün bir de bir dedikodu. Bir ispatımız yok delilimiz yok. Konuşulan o ki Merkez Bankası da piyasadan dolar topluyormuş hem de güzel topluyormuş, çünkü güzel topluyormuş. Ne derece doğru bilmiyorum. Ama burada dolar toplama operasyonu mu var kalbime de bir soru işareti düştü. Cari açık yanında bir taraftan Goldman Sachs raporu var ortada. Acaba birileri de piyasadan dolar mı topluyor bu aciliyet kapsamında..



Etiketler: