Radyo Dünyasının En Kıdemli İsmi Philippe Bouvard 94 Yaşında Emekli Oldu!

94 yaşındaki programcı ve sunucu Philippe Bouvard ‘RTL France’ radyosundan yaptığı açıklamada emekliye ayrılma zamanının geldiğini duyurdu. Bouvard, ’60 yıldır radyodayım. 60 yıldır RTL France radyosundayım. Bu bir rekor. Radyoyu çok sevdim, radyo da beni çok sevdi’ dedi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bouvard 60 yıl boyunca Fransızlar’a kendini dinlettirdi. Esprileriyle, göndermeleriyle kulaklarda ve gönüllerde taht kurdu. ‘RTL France’ yönetimi ona uzun süredir emekliye ayrılması zamanı geldiğini telkin ediyor, ancak Bouvard her defasında ret cevabı veriyordu.

 

Sonunda Bouvard ile radyo yönetimi haftada bir program karşılığı yarı emekliliğe ayrılmasında uzlaştılar. Böylece bugünlere kadar geldi Ancak ileri yaşın etkileri kendilerini hissettirmeye başladı: Görme ve işitme sorunları ağırlaştı. Buna rağmen ‘RTL France’daki programını bugüne kadar sürdürdü. Ayrıca haftalık ‘VSD’ dergisine makale yazmaya da bugüne kadar devam etti.

 

2013’te derlenen bir istatistikte, o güne kadar 30 bin makalesinin yayınladığı, 6 bin radyo programı yaptığı belirlendi. Ayrıca televizyonda da epey program hazırlamıştı. 2013’teki bu istatistiğin üstüne 11 yılın bilançosunu daha ekleyin. Dolu dolu bir hayat…

 

6 Aralık 129 tarihinde doğan Philippe Bouvard. Medyaya, daha doğrusu o dönemdeki kavramla gazeteciliğe 1952’de ‘Le Figaro’ gazetesinde ‘ffice boy’, yani ‘Getiriver-götürüver’ elemanı olarak başladı. Basamakları hızla tırmanması, gazetenin Paris haberleri muhabirliğiyle (Not: Bizde bir zamanların ‘Beyoğlu muhabirliği’nin benzeri) oldu.

 

1973’te ‘Le Figaro’ gazetesinden ‘France Soir’ gazetesine geçti. Radyoculuğunun yanı sıra, gazetede de bir köşesi vardı.  Yazıları birinci sayfadan anonslanıyordu. Eylül 2003’te ‘France Soir’ gazetesini bıraktı Ayrıca ‘L’Express’ ve ‘Paris Match’ dergilerinde de köşe yazarlığı yapıyordu.

 

1968’de ‘RTL France’ radyosunun yazı işleri müdürü oldu. Ve bugünlere kadar geldi Phippe Bouvard, 70 yıllık eşi Colette ile birlikte, Cote d’Azur kıyısındaki Cannes kentinin tepelerinde güzel bir evde yaşıyor vd 70’inci kitabını yazıyor. Konusu: Emeklilik ve getirdiği yeni hayat!