Rabia Kallı Kimdir? Rabia Kallı Olayı Nedir? Neden Gündemde? Neden Öldü?

Rabia Kallı kimdir? Sosyal medyada ölüm haberi ile gündemde olan Rabia Kallı ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Peki Rabia Kallı kimdir? Rabia Kallı olayı nedir? Neden öldü? Neden gündemde? Cevaplar haberimizde..

 

Rabia Kallı kimdir? Sosyal medyada ölüm haberi ile gündemde olan Rabia Kallı ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmeye başlandı. Peki Rabia Kallı kimdir? Rabia Kallı olayı nedir? Neden öldü? Neden gündemde? Cevaplar haberimizde..

 

rabia kalli kimdir rabia kalli olayi nedir neden gundemde neden oldu

 

Rabia Kallı kimdir? Rabia Kallı olayı nedir? Neden öldü? Neden gündemde?

 

Geçtiğimiz hafta Isparta'da sokak köpeklerinden kaçtığı sırada bir otomobilin altında kalan üniversite öğrencisi Rabia Kallı'dan acı haber geldi. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kallı, sosyal medyada gündem olurken Rabia Kallı olayı merak edildi. Peki Rabia Kallı kimdir? Rabia Kallı aslen nereli, kaç yaşında? Rabia Kallı neden öldü, olayı nedir? Rabia Kallı arabanın altına neden girdi, köpekler niye saldırdı? Rabia Kallı'ya köpekler ne yaptı?

 

Rabia Kallı Olayı nedir?

 

Başıboş sokak köpeği sorunu can yakmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 hafta önce Isparta'da sokak köpeklerinden kaçtığı sırada bir otomobilin altında kalan üniversite öğrencisi Rabia Kallı ölümü ile Türkiye'yi yasa boğdu. Süleyman Demirel Üniversitesi Psikoloji Bölümünde henüz 1.sınıf öğrencisi olan Rabia Kallı, kız arkadaşı Hilal Topçu ile yolda yürüdüğü sırada bir anda sokak köpeklerinin saldırısına uğradı.  Köpekten korkup kaçan 20 yaşındaki Kallı bir anda yola fırlayınca yoldan geçen otomobil çarptı. Otomobilin altında kalan genç kız 112 Acil Sağlık ekiplerince ağır yaralı olarak SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahallerin ardından Kallı, 7 gün boyunca yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini dün akşam saatlerinde kaybetti.  Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, sosyal medya hesabı üzerinden acı haberi duyururken, sokak köpekleri yüzünden hayatını kaybeden genç kızın ölümü tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Psikoloji Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rabia Kallı'nın cenazesi babası Emin Kallı tarafından SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden alınarak Muğla'nın Milas ilçesine getirildi. Genç kızın cenazesi Milas Ulu Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Milas Şehir Mezarlığından toprağa verildi. Cenaze törenine Rabia Kallı'nın babası Emin Kallı, AK Parti İlçe Başkanı Emin Çelik ile vatandaşlar ve ailenin yakınları katıldı. Emin Kallı, yaşanan olaydan büyük üzüntü ve acı duyduklarını belirterek, "İnşallah bu son olay olur. Her yerde yaşanan bir durum. Bizim canımız yandı ama başka canlar yanmasın. Yetkililerimiz bu konuya bir el atsın ve gereken önlemleri biran önce alsınlar lütfen." dedi.