Portekiz Uruguay Maçında Olay! Taraftar LGBTQ+ Bayrağı İle Sahaya Daldı!

Katar 2022 Dünya Kupası tüm heyecanıyla devam ederken, bugün oynanan Portekiz Uruguay maçında sahaya atlayan bir taraftar LGBTQ+ bayrağı açarak organizasyonu protesto etti. 

 

Katar 2022 Dünya Kupası tüm heyecanıyla devam ederken, bugün oynanan Portekiz Uruguay maçında sahaya atlayan bir taraftar LGBTQ+ bayrağı açarak organizasyonu protesto etti. Katar 2022 Dünya Kupası tüm heyecanıyla devam ederken, bugün oynanan Portekiz Uruguay maçında sahaya atlayan bir taraftar LGBTQ+ bayrağı açarak organizasyonu protesto etti. 

 

LGBTQ+ bayrağı açtı!

 

Yeniçağ'da yer alan habere göre; Dünya Kupası'nda Uruguay ile Portekiz'in karşılaştığı maçta bir taraftar LGBT bayrağı ile sahaya girdi. Portekiz'in Uruguay'ı 2-0 yendiği dünkü maçta Uruguaylı bir taraftar gökkuşağı bayrağıyla sahaya girdi. Taraftar, ön tarafında "Ukrayna'yı Kurtarın" ve arkasında "İranlı Kadına Saygı" yazan bir Süpermen tişörtü giyiyordu.  Olay, maçın 51. dakikasında yaşandı. FIFA küresel televizyon yayını, sahayı işgal eden kişiyi göstermekten kaçındı, ancak güvenlik görevlileri tarafından takip edilen şahıs, sahada bayrağın arkasında koşarken görülebiliyordu. Maç görevlisi daha sonra sahadan bayrağı kaldırırken görüldü.  Katar'ın LGBTQ+ topluluklara yasak getirmesi nedeniyle gökkuşağı bayrağı, Dünya Kupası'nda tartışmalı bir bayrak oldu.