Plazma Fibroblast Tedavisi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar plazma fibroblast yaptırıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği plazma fibroblast sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? İşte cevabı haberimizde...

 

Plazma fibroblast tedavisi fibroblastları hedef alır. Bunlar, en dıştaki cilt katmanının hemen altındaki deri tabakası olan dermiste kollajen ve protein üreten hücrelerdir. Fibroblastlar, cilt yaralarının iyileşmesine yardımcı olmanın yanı sıra cilt sıkılığını ve parlaklığını korumada önemli bir rol oynar. Plazma fibroblast terapisi, cildin küçük bölgelerine yüksek frekanslı bir elektrik akımı boşaltan kalem benzeri bir cihaz kullanır. Plazma ucu doğrudan cilde temas etmez, bunun yerine cildin hemen üzerinde hedeflenen bir akım bırakır. Sıcak akım, cildin bu üst tabakasında küçük delikler veya mikro yaralanmalar oluşturur. Derideki proteinleri parçalar. Doku yenilenmesini teşvik eder. Fibroblast aktivitesini uyarır. Doku kasılmasına neden olur. Sonuç olarak cilt sıkılaşır.

 

Plazma fibroblast tedavisinin faydaları nelerdir?

 

Göz kapağı kaldırma ve sıkma, kırışıklık azaltma, boyun sıkılaştırma, üst dudak kırışıklıklarının azaltılması, çatlaklar ve yara izlerinin yok edilmesi, kozmetik uzmanları, dudakların daha dolgun görünmesi için dudak dolgularına alternatif olarak plazma fibroblast tedavisini de kullanabilirler.

 

Plazma fibroblast tedavisi nasıl uygulanır?

 

Cildi temizlemek ve topikal anestezik bir krem uygulamak. Uyuşturma kreminin etkili olması için yaklaşık 30 dakika beklemeniz gerekebilir. Belirtilen cilt bölgesini plazma kalemi ile tedavi etmek. Kalem, ciltte küçük kabuk benzeri noktalar yapan küçük mikro akımlar oluşturacaktır. Bir profesyonel, uyuşma kremini çıkaracak ve mümkün olduğunda karıncalanma ve yanma hissini en aza indirmek için bir soğutma jeli uygulayacaktır. Prosedürün gerçekleştirilmesi genellikle 30 ila 60 dakika sürer. Prosedür tamamlandıktan sonra, küçük noktaların yaklaşık 1 hafta sonra kabuklanıp düşmesini bekleyebilirsiniz. Önünüzdeki birkaç hafta içinde cildiniz iyileştikçe daha sıkı ve sıkı görünmelidir. Tüm bunlar ile birlikte bazı insanlar bir tedaviden fayda görebilirken, diğerleri sonuçları görmeden önce en az üç tedaviye ihtiyaç duyabiliyor. 

 

Plazma fibroblast tedavisinin yan etkisi var mıdır?

 

Prosedürü uygulayan sağlık uzmanının sizinle gerçekçi hedefler oluşturması çok önemlidir. Plazma fibroblast tedavisi sonuç sunabilse de, cerrahi bir prosedür kadar dramatik olmaları muhtemel değildir. Ayrıca, prosedürün kesin bir yan etkisi yoktur. Kızarıklık, şişme, hafif hipopigmentasyon (hafif lekeler), hafif hiperpigmentasyon (koyu lekeler, cildin soyulması ve kabuklanması veplazma fibroblast tedavisinin dünyanın her yerinde yasal olmadığını belirtmek gerekir.

 


Etiketler: