Plastik Poşette Bulunan Tablo 20 Milyon Euro'ya Satıldı!

İki kez çalınıp 2002’de Londra’da bir plastik poşet içinde bulunan “Mısır’a Kaçış Yolunda Bir Mola” tablosu, 20 milyon Euro’nun üstünde bir fiyatla satıldı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Tablo, Venedikli ünlü ressam Titien eseri. “Christie’s” müzayede evi, bugüne kadar Titien’in hiçbir tablosuna bu kadar yüksek bir fiyat verilmediğini açıkladı. Tablo pek büyük değil: ‘a 62 santimetre ebadında. Oysa Titien devasa tablolarıyla tanınıyor.

 

Bu küçücük tablonun ilginç bir öyküsü var: Gerçek adı Tiziano Vecellio olan Titiane bü küçük tabloyu 16’ncı yüzyılda ve kariyerinin ilk yıllarında yaptı. Son yüzyıllarda bir çok kez el değiştirdi ve bir çok zenginin salonlarını ya da koleksiyonlarını süsledi. Sonra Napolyon Bonapart ordularının 1809’da Viyana’yı yağmaları sırasında çalındı ve Paris’e götürüldü.

 

Tablo 6 yıl sonra yeniden Viyana’da ortaya çıktı ve bir özel koleksiyoncu tarafından satın alındı. Daha sonraki sahibi İngiltere’de Marki John Alexander Thynne oldu. Marki’nin torunlarına geçti ve 1995’te onların evinden çalındı. 7 yıl boyunca tablo kayıplara karıştı ve 2002’de Londra’da bir otobüs durağında plastik bir poşet içinde bulundu.



Etiketler: