Piercing Nedir? Nasıl Takılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücuttur. Güzelliğe önem veren kadınlar piercing takıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği piercing sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl takılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Piercing bir takı türüdür. Cildin ve altındaki yağ tabakasının ya da kıkırdağın delinmesi ve takı ya da iğne takılması usulü ile gerçekleştirilen vücut süsleme sanatıdır. Bu şekilde takılan takılara da piercing denir. Piercing çoğunlukla kişisel bir kendini ifade yöntemi olarak kullanılır. 

 

Vücut piercingi nasıl takılır?

 

Dermal piercingi uygulayan uzman, uygulanacak deride küçük bir delik açar. Daha sonra bu küçük deliğe dermal anchor'u (vidayı) pense yardımıyla genişlettiği deliğe yerleştirir. Penseyi deriden kurtardığında vida daralan deriye sabitlenmiş kalır. Zamanla derinin iyileşmesiyle piercing deride sabitlenir.

 

Piercing hangi tarafa doğru açılır?

 

Genel olarak piercingler üst taraftaki toptan vidalanmaktadır, bu yüzden üst taraftaki top saat yönünde yavaş yavaş çevrilmeli ve vida açılmalıdır. Aynı işlem, piercingin çıkmaması halinde alt taraftaki top vidada da denenebilir.

 

Piercing ne kadar sürede iyileşir?

 

İyileşme süresi 6-8 ay sürebilir. En az ilk üç hafta günde iki kez stüdyonuzun önerdiği kremi sürmeniz ve ellerinizi yıkamadan kulağınıza ve piercinginize ellerinizi sürmemeniz gerekir. Delim sonrası; Kıkırdak dokuda kan akışı çok az olduğundan iyileşme süreci 2-6 ay sürebilir.

 

Piercing sonrası iz kalır mı?

 

Piercing taktırdığınızda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz hatta oldukça havalı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak, piercing izinin vücudunuzda kalıcı olduğunu asla unutmamanız gerekir.

 

Piercing nereye yapılır?

 

İnsanların kendini ifade etme yöntemlerinden biri olarak adlandırabileceğimiz piercing vücudun burun, kulak, dudak, dil, kaş gibi çeşitli yerlerine iğne yardımıyla açılan deliğe takılan takıları ifade ediyor.

 


Etiketler: