Petrol Sızıntısı Singapur'un Sentosa Adası'ndaki Plajları Kapattı!

Plajın girişine "Bir petrol sızıntısı tespit edilmiştir. Lütfen sudan uzak durunuz” yazılı bir uyarı tabelası yerleştirildi

 

Independent Türkçe'nin haberine göre; Bir nakliye limanında meydana gelen petrol sızıntısı Singapur'un güneyinde bulunan turistik Sentosa adasındaki plajların kapatılmasına yol açtı. Reuters'in haberine göre bir görgü tanığı, petrolle kirlenmiş su alanının etrafına çit çekildiğini ve Tangong Plajı ziyaretçilerinin denize girmesinin engellendiğini gördüğünü belirtti.

 

Plajın girişindeki bir tabelada "Bir petrol sızıntısı tespit edilmiştir. Temizleme çalışmaları devam etmektedir. Lütfen sudan uzak durunuz" yazıyordu. Sentosa'nın web sitesinde yer alan uyarıda Tanjung, Palawan ve Siloso plajlarının temizlik nedeniyle kapatıldığı, yüzme ve denizcilik faaliyetlerine şu anda izin verilmediği ifade edildi.

 

Petrol sızıntısı, Hollanda bandıralı bir tarama gemisinin cuma günü öğleden sonra park halindeki Singapur bandıralı gemiyle çarpışmasının ardından, ünlü bir turizm ve yerleşim yeri olarak bilinen adaya 10 kilometreden daha az mesafedeki Pasir Panjang terminalinden yayıldı. Singapur Liman İdaresi tarafından cuma akşamı yapılan açıklamada, etkilenen kargo gemisinin tankından petrol sızdığı ve "tankın izole edilip sızıntının kontrol altına alındığı" belirtildi. Singapur Denizcilik ve Liman İdaresi (MPA) "petrol sızıntısının temizlenmesi çalışmalarının devam ettiğini" açıkladı.