Perihan Ünlücan Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

Perihan Ünlücan kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Perihan Ünlücan ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Perihan Ünlücan kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Perihan Ünlücan kimdir? Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Perihan Ünlücan ile ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Peki Perihan Ünlücan kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

perihan unlucan kimdir nerelidir kac yasindadir

 

Perihan Ünlücan kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır?

 

Perihan Ünlücan kimdir? Perihan Ünlücan, 28 Şubat 1984 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Orta öğretim eğitimini Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. Yüksek öğretim eğitimine Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile devam eden Perihan Ünlücan, katılmış olduğu bir konser ile oyunculuğa yönelmeye karar verdi. Perihan Ünlücan, 28 Şubat 1984 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Ailenin ilk çocuğu olan Ünlücan’ın kendisinden 6 yaş küçük bir erkek kardeşi vardır. Cağaloğlu Anadolu lisesinde eğitim almaya başlayan Ünlücan, genelde okuduğu okullar da burslu eğitim görmüştür.

 

İstanbul’da doğan ve burada büyüyen Perihan Ünlücan vermiş olduğu bir röportaj da herkes gibi aynanın karşısında taklitler yapan, şarkı söyleyen, annesinin makyaj malzemeleriyle yüzünü boyayan bir kız çocuğu olmadığından bahsetmiştir. Kocaeli Üniversitesi’nde Fen Fakültesi Fizik bölümünde eğitim almaya başlayan Perihan Ünlücan, eğitimine devam ederken Gül Oğuz desteği ile dizi ve film sektörüne adım atmıştır. İlk dizi deneyimini 2009 yılında ekranlara gelen Kış Masalı televizyon dizisi ile gerçekleştirmiştir. 2014 yılında ilk sinema deneyimini gerçekleştiren Perihan Ünlücan, Polis Akademisi: Alaturka yapımında rol almıştır. 2009 yılında Gül Oğuz tarafından yönetilen Kış Masalı dizisinde rol almıştır. Aile ve dram konulu olan bu televizyon dizisinde ilk oyunculuk deneyimini gerçekleştirmiştir. Bursa’da çekilen dizi de Perihan Ünlücan, Gül Oğuz desteği ile Yıldız karakterine hayat vermiştir. Başarılı isim verdiği bir röportaj da ilk dizi deneyimi için şunları dile getirmiştir: “Hayatımda bırakın sete çıkmayı, sahneye dahi çıkmamış bir şiir okumamış biriyken kendimi bir anda Bursa’da Kış Masalı setinde buldum inanılmaz heyecanlıydım. Bu yüzden neler olduğunu hatırlamıyorum. Sahnem bitince yönetmen Gül Oğuz, “Perihan’ın ilk sahnesi hadi alkış” demişti. Böyle başladım.

 

Most Production tarafından yapımı üstlenilen ve yönetmen koltuğunda Yasin Uslu’nun oturduğu Keskin Bıçak televizyon dizisinde de rol almıştır. Perihan Ünlücan dizide İbrahim Çelikkol , Pamir Pekin ve daha birçok ünlü isim ile çalışmıştır. Dizi reytinglerin düşük olması sebebi ile 6.’ıncı bölümde yayından kaldırılmıştır. Perihan Ünlücan, 2010 yılında Kenan İmirzalıoğlu ile Pepsi reklamında yer almıştır. Ay yapım tarafından hazırlanan 20 dakika dizisinin yönetmen koltuğunda ise Ali Bilgin oturmuştur. Tuğba Büyüküstün, Fırat Çelik ve İlker Aksum’un başrol paylaştığı dizi de Perihan Ünlücan rol almıştır. 2014 yılında ilk sinema deneyimini gerçekleştiren Perihan Ünlücan, Polis Akademisi: Alaturka sinema filminde rol almıştır. Türk- komedi tadında bir film olan Polis Akademisi: Alaturka Aydın Film imzası ile yayınlanmıştır. Yönetmen koltuğunda Ali Yorgancıoğlu’nun olduğu sinema filminden sonra yine aynı yıl içerisinde bir televizyon dizisinde daha rol almıştır. ATV ekranlarında yayınlanan Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel’in başrol oynadığı Karadayı dizisinde Perihan Ünlücan, Nilay karakterine hayat verdi. Oyuncu Perihan Ünlücan, Ulaş Tuna Astepe’nin partneriydi. Dizinin 3.’üncü sezonunda oyuncu kadrosuna katıldı.

 

2015 yılında Star TV ekranlarında yayınlanan başrollerinde Gökçe Bahadır, Onur Saylak ve Engin Öztürk’ün yer aldığı Hatırla Gönül dizisinin oyuncu kadrosunda Perihan Ünlücan’da yer almıştır. Star TV ekranlarından izleyicisine ulaşan Hatırla Gönül dizisinin yapımcılığı Most Productions tarafından yapılmıştır. Hatırla Gönül dizisi ilk olarak 11 Ekim 2015 tarihinde yayınlandı. Dizi izlenme oranlarında istenen çizgiye ulaşamamasından dolayı yalnızca 13 bölüm sürmüştür. 2017 yılında Kırlangıç Fırtınası dizisinin oyuncu kadrosunda yer alan Perihan Ünlücan, aynı yıl içerisinde bir de sinema filminde rol almıştır. Fox TV ekranlarında yayınlanan Kırlangıç Fırtınası dizisinde Fikret Kuşkan, Emel Çölgeçen, Ayşenil Şamlıoğlu gibi birçok usta isim yer almaktadır. Dizide Perihan Ünlücan, Reyhan Turaboğlu karakterine hayat vermiştir. 2017 yılında komedi-drama türünde yazılmış olan yönetmen koltuğunda Orçun Benli’nin oturmuş olduğu VerKaç sinema filminde de Perihan Ünlücan rol almıştır. Fox TV ekranlarında yayınlanan Kayıt Dışı televizyon dizisinde de İsmail Hacıoğlu ile partner olan Perihan Ünlücan aynı zamanda Erkan Petekkaya ve Songül Öden ile de rol arkadaşlığı yapmıştır. 1 sezon 8 bölüm ekranlarda yer edinen dizi daha sonrasında final yapmıştır. 2006 tarihinde izleyici ile buluşan Arka Sokaklar isimli televizyon dizisinin yönetmen koltuğunda Orhan Oğuz yer almaktadır. 16 sezon boyunca izleyici ile buluşan dizinin oyuncu kadrosuna 2020 yılında Perihan Ünlücan da katılmıştır. 15.sezonunda diziye katılan oyuncu burada Avukat Başak karakterine hayat vermektedir.