Paul McCartney 52 Yıl Önce KaybettiÄŸi Bas Gitarına KavuÅŸtu!

Eski Beatles grubunun üyelerinden Paul McCartney, 1972’den bu yana kayıp olan bas gitarına sonunda kavuÅŸtu. McCartney “Love Me Do”, “She Loves You”, “Twist and Shout” gibi ölümsüz parçalarını bu bs gitarla çalmıştı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Paul McCartney’in internet sitesind anlattığı öyküye göre “Hofner” marka, keman biçimindeki bas gitarı 1961’de 30 Pound’a Hamburg’ta satın aldı. Sanatçı, çalınan bas gitarını bulmak için onca yıl çaba harcayan herkese teÅŸekkür etti. Bas gitar kusursuz olarak bulundu ama muhafazasının onarılması gerekiyor. Bas gitar 1972’de bir kamyonetin arkasında tşınırken çalındı. Hırsız müzik aletinin kime ait olduÄŸunu bilmiyordu, öÄŸrenince bir barın sahibinden bas gitarı saklamasını istedi.

 

Paul McCartney bas gitarının bulunması için kampanya baÅŸlatınca ve bir grup gzeteci dedektif gibi olayın peÅŸine düÅŸünce gerisi çorap söküÄŸü gibi geldi: Kaampanyaya 400 kadar ihbar yapıldı, biri ilginç, hatta önemli bulundu. O ihbarın peÅŸine düÅŸülünce bas gitar ortaya çıktı. Hırsız kim, hala bilinmiyor.