Pasifik'in Derinliklerinde Esrarengiz Siyah Yumurtalar Bulundu!

Pasifik Okyanusu’nun 6 bin metre derinliklerinde bir çok küçük siyah yumurta tespit edildi. Bu keşif bir denizaltı aracı sayesinde mümkün olabildi. Araçtaki bilim insanları başta bu küçük siyah yumurtaların ne olduğunu bile anlayamadılar ama örnek topladılar.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Su üstüne çıkınca küçük yumurtaların çoğunun bir kayaya yapıştığını, çoğunun açılmış ve içlerinin boş olduğunu gördüler. Sadece 4’ü sapasağlam olarak duruyordu. Bu 4 yumurta daha kapsamlı araştırma için Japonya’da Hokkaidö Üniversitesi’nin araştırmacılarına gönderildi.

 

Araştırmacılar yumurtaların 3 milimetre çapında olduğunu ve içlerinde gelişme halindeki 3-7 kurtçuk bulunduğunu belirlediler ve gözlemlerini şöyle anlattılar: “Yumurtaların kabuklarını açtığımızda yumurta sarısı gibi bir sütlü sıvı ve de onun içinde kurtçuklar gördük. Bu embriyonların DNA’larını incelediklerinde adı henüz konmamış bir kurtçuk türü olduğuna karar verdiler. Ancak bu kadar derinde bu kurtçukların canlı kalması şaşırtıcıydı.

 

Zaten şaşkınlıklarını açıkça itiraf ettiler: “Bu derin sularda yaşayan kurtçuklarla ilgili hiçbir şey bilmiyoruz. Nasıl ürediklerini de… “



Etiketler: