Pakistanlı Hayırseverden Depremzedelere 30 Milyon Dolar Yardım!

Kimliği belirsiz bir Pakistanlı hayırsever Amerika'daki Türk büyükelçiliğine giderek 30 milyon dolar bağışta bulunurken, gelişmeyi değerlendiren Pakistan başbakanı Şahbaz Şerif gelişmeden etkilendiğini duyurdu. 

 

Kimliği belirsiz bir Pakistanlı hayırsever Amerika'daki Türk büyükelçiliğine giderek 30 milyon dolar bağışta bulunurken, gelişmeyi değerlendiren Pakistan başbakanı Şahbaz Şerif gelişmeden etkilendiğini duyurdu. Kimliği belirsiz bir Pakistanlı hayırsever Amerika'daki Türk büyükelçiliğine giderek 30 milyon dolar bağışta bulunurken, gelişmeyi değerlendiren Pakistan başbakanı Şahbaz Şerif gelişmeden etkilendiğini duyurdu. 

 

Tam 30 milyon dolar!

 

Amerikan CNN televizyonunun haberine göre, ABD’de yaşayan kimliği belirsiz bir Pakistanlı, Türkiye büyükelçiliğine giderek depremzedelere 30 milyon dolar bağışta bulundu. Gelişmeyi Twitter’dan duyuran Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, “Kimliği gizli bir Pakistan vatandaşının ABD’deki Türk büyükelçiliğine girerek Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için 30 milyon Dolar bağışta bulunması beni derinden etkiledi” diye yazdı. Şerif, “Bu ne kadar muhteşem bir hayırseverlik” diye ekledi. Pakistan’dan gelen 85 kişilik arama kurtarma ekibi hali hazırda Adıyaman’da çalışıyor. Bu ülkeden şu ana kadar Türkiye’ye 10 uçak dolusu personel, ekipman ve yardım malzemesi taşındı.