Özgür Özel'den Hatay'da İttifak Çağrısı! Kaybettirmek Üzerine Bir Strateji Var!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada Hatay'da ittifak çağrısı yaparken dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada Hatay'da ittifak çağrısı yaparken dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

 

Medyascope'da yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti’nin 1 Nisan sonrasına dönük bir strateji izlediğini söyledi ve “Kayyum meselesi başta olmak üzere çeşitli görüşmeler yapılıyor. Bize kazandırmak değil gerekirse kaybettirmek üzerine bir strateji var” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis’te bir grup gazeteciyle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 31 Mart Yerel Seçimleri’ni değerlendiren Özel, bu süreçte sadece il değil, kritik ilçelerde de miting yapılacağını söyledi.

 

“DEM Parti’nin izlediği strateji 1 Nisan sonrasına dönük”

 

Özel, DEM Parti’nin gücünü muhalefete göstermek istediğini dile getirdi, “Görünürde DEM Parti’nin izlediği strateji de 1 Nisan sonrasına dönük. Yani kayyum meselesi başta olmak üzere çeşitli görüşmeler yapılıyor. Bize kazandırmak değil gerekirse kaybettirmek üzerine bir strateji var. İYİ Parti ve diğer ortaklarımız ile ittifak için gayret gösterdik ama çok sınırlı kalabildi. 5 Kasım günü göreve geldiğimizde ortadan kalkmış bir ittifak kapasitesi vardı. Ben beyaz çiçeği aldım, gittim ama ittifak yapmaya ikna edemedim. Elimden geleni yaptım. Ama özenli bir dil kullanmaya, muhalefetle çatışmamaya devam edeceğiz” dedi.

 

Özel, DEM Parti ile yürütülen kent uzlaşısı görüşmelerine ilişkin de konuştu. Özgür Özel, DEM Parti ile imzalanan bir protokolün bulunmadığını, sadece ortak bir adayda uzlaşma kararı aldıkları yerlerin olduğunu söyledi. Özel, CHP ve DEM Parti’nin Mersin ve Adana için anlaştığını iddialarını yalanladı, “Nerede anlaştık? İşte aday çıkardılar. Şimdi DEM’li çayları içme zamanı Erdoğan ve Bahçeli’de” diye konuştu.

 

“Hatay ittifakına ihtiyaç var”

 

CHP’nin Hatay’da Lütfü Savaş’la devam kararı almasına ilişkin sorulara “Anketler Hatay’da bir ‘Hatay ittifakına ihtiyaç olduğunu gösteriyor. AKP ile aramızda üç-dört puan bir fark var. Bazen ileride bazen geride ölçülüyor. Bunun nedeni de Hatay’da duygular çok yüksek. AKP ile CHP arasındaki yarışta TİP, DEM Parti ve diğer sol partiler taraf seçerse seçimi kazanıyoruz” yanıtını verdi.

 

Anketlere göre Savaş’ın AKP ve MHP seçmeninden de oy aldığını belirten Özel, “Orada AKP’nin karşısında en güçlü seçenek olarak bir başka alternatif yok” dedi. Hatay’da “kent uzlaşısı” temasları yaptıklarını belirten Özgür Özel “Birkaç adım ve süreç içerisinde semerelerini alacağız” dedi.

 

“1 Nisan’da Hatay’ı AKP’ye emanet edeceğime Lütfü Bey’e emanet etmeyi tercih ederim”

 

Özel, Lütfü Savaş’la ilgili “Kazanırsa seçimden sonra CHP’den istifa eder mi?” sorusuna da şöyle cevap verdi: “Kazanırsa siyasi başarı elde etmiş olacak, kaybederse anlaşılır bir sonuçtu ama şu anda kazanmaya yakın bir noktaya geldik. Ben 1 Nisan günü Hatay’ı AKP’ye emanet edeceğime Lütfü Bey’e emanet etmeyi tercih ederim.”

 

Lütfü Savaş’ın adaylık sürecinde yıprandığına ilişkin yapılan yorumlarla ilgili de konuşan Özel, “Anketler ‘Kazanacaksan Savaş’la kazanacaksın’ diyor. Savaş, tepki gösteren seçmenin gönlünü alırsa anketler kazandığını gösteriyor” dedi.

 

“Avuçlarını yalarlar”

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel parti içinde adaylık süreciyle ilgili tartışmalara ve seçim sonrası kurultay beklentilerine ilişkin sorulara ise şu yanıtı verdi:

 

“Parti içinde geçen kurultayı hazmedememiş birkaç arkadaş ve onların etkisindeki bir grup medyanın yaratmaya çalıştığı algı ve iktidarın bunu sahiplenen ve köpürten tavrını görüyoruz. Nisandan sonra korku, bu değişimci, dinamik, ölçme değerlendirmeye dayanan, yurtdışıyla ilişkisi olan -şimdi Sosyalist Enternasyonel’e gidiyorum- , Azerbaycan Cumhurbaşkanı’ndan tebrik için randevu alan, 15 Nisan’da Ramallah’a gidecek olan genç bir sosyal demokrat liderin üç senede başına açabilecek cezayı görüyor. O yüzden 1 Nisan’ı bekleyenler ama Recep Tayyip Erdoğan ama parti içindeki üç-beş hazımsız avuçlarını yalarlar.”

 

Kırıkkale, Kastamonu ve Malatya’da CHP’nin seçimi kazanması için ciddi fırsat olduğunu söyleyen Özel, İstanbul’da da birden fazla miting yapacaklarını aktardı.