Özel Yurtlara Büyük Zam! Ne Kadar Zam Geldi?

Özel yurtlara ne kadar zam geldi? Konut ve kiralarda yaşanan gelişmeler öğrenciler için kurulan özel yurt sektörünü de etkilerken, özel yurtlara da aynı konutlardaki gibi büyük zam geldi. Peki özel yurtlarda konaklamak isteyenler ne kadar ödeyecek? Cevaplar haberimizde..

 

Özel yurtlara ne kadar zam geldi? Konut ve kiralarda yaşanan gelişmeler öğrenciler için kurulan özel yurt sektörünü de etkilerken, özel yurtlara da aynı konutlardaki gibi büyük zam geldi. Peki özel yurtlarda konaklamak isteyenler ne kadar ödeyecek? Cevaplar haberimizde..

 

Netgaste'nin haberine göre; Özel yurt ücretlerine yüzde 100 ile yüzde 130 arasında zam yapıldığı ifade edildi. Emlak ve kiralarda önlenemeyen artışların ardından yaşanan belirsizlik üniversite öğrencilerini vurdu. Artan ekonomik maliyetler nedeniyle emlak piyasasında yaşananlardan en çok asgari gelir seviyesinde olanlar ile öğrenci kesimi etkilendi. Edinilen bilgilere göre özel yurt ücretlerine yüzde 100 ile yüzde 130 arasında zam yapıldığı ifade edildi. Üniversitede okuyan ve özel yurtlarda kalmak zorundaki öğrenciler daha şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Birçok kesim Devletin KYK yurtlarının sayısını artırması gerektiğine vurgu yaptı.



Etiketler: