Oya Aydoğan'ın 'Onda Gördüğüm Şöhreti Kimsede Yaşamadım' Dediği Sanatçı Kim?

Oya Aydoğan 1976 yılında başladığı sinema kariyerinde; Cüneyt Arkın, Kemal Sunal, Kadir İnanır, Tarık Akan gibi dönemin aktörleriyle beraber o zamanın en meşhur ses sanatçılarıyla da kamera karşısına geçmişti. Oya Aydoğan rol aldığı bu isimlerden birinin sahip olmuş olduğu şöhreti, birkaç kez özellikle belirtmişti.

 

Akşam'da yer alan habere göre, Ferdi Tayfur arabesk müziğinin en büyük isimleri arasında yer alıyor. Son yıllarda kızı Tuğçe Tayfur ile karşılıklı paylaşımlarıyla gündeme gelen Ferdi Tayfur, hayran kitlesiyle de sıkça konuşuluyor. Usta sanatçının sahip olduğu hayran kitlesi, pek çok sanatçı tarafından da dile getiriliyor. Bu isimlerden birisi de; kendisiyle dört filmde başrol oynayan sanatçı Oya Aydoğan'dı. Oya Aydoğan farklı zamanlarda yapmış olduğu açıklamalarda; diğer sanatçılarla kıyaslama yaparak, Ferdi Tayfur'un sahip olduğu hayran gücünden övgüyle bahsediyordu.

 

"FERDİ TAYFUR'DA GÖRDÜĞÜM ŞÖHRETİ, HİÇBİRİNDE YAŞAMADIM”

 

Dönemin en meşhur arabesk müzik sanatçılarının hepsiyle kamera karşısına geçtiğini belirten Aydoğan, "Müslüm Gürses'le, Ferdi Tayfur'la, Orhan Gencebay'la, İbrahim Tatlıses'le... Hepsiyle çalıştım. Ferdi Tayfur'da gördüğüm şöhreti, hiçbirinde yaşamadım." dedi. Ünlü sanatçı, "Filminde bizi seçsin, bizimle oynasın diye sıra bekliyordu herkes. Necla Nazır, Perihan Savaş, ben... Diyelim ki kim işte Banu Alkan, Serpil Çakmaklı." itirafında da bulunmuştu.